Nejnovější aplikace z Google Play #184: předpověď počasí Weather

nejnovejsi-aplikace-z-google-play–184-predpoved-pocasi-weather

V tomto díle vám ukážeme praktickou aplikaci, která vám pomůže najít nejbližší veřejnou toaletu. Dále jsme pro vás připravili předpověď počasí Weather a program, využívající umělou inteligenci k poznávání objektů a barev. Nakonec tu je nová aplikace českého inzertního serveru.

WC Kompas – když musíte, ale nevíte kam

Představte si následující situaci: jste v cizím městě a potřebujete si odskočit. Co uděláte? Pokud nepatříte mezi „stydlíny“, můžete se zeptat kolemjdoucích. Jenže co když kolem zrovna není nikdo, koho byste se mohli zeptat? Stačí z kapsy vytáhnout mobil a spustit aplikaci WC Kompas. Jedná se o online mapu veřejných toalet, která umožňuje uživatelům nalézt nejbližší WC na základě jejich geografické polohy. Kromě prostého výpisu nabízí také možnost přidávat nové záchodky a hodnotit ty stávající. Ve větších městech si tak budete moci vybrat zařízení dle svých potřeb a představ.

Aplikace tedy pomáhá všem těm, kteří potřebují na toaletu a nevědí kam. Osobám zdravotně postiženým, maminkám s dětmi, seniorům i běžným lidem na procházce městem.

Po necelých dvou měsících v Obchodě Play zaznamenal WC Kompas více než tisíc stažení, jeho průměrná známka je zatím 3,4. 29 MB velký balíček lze instalovat na zařízení s Androidem 4.4 a vyšším.

WC Kompas
WC Kompas

S podobným programem přišel v roce 2012 Vodafone – psali jsme o tom ve článku Najdi svůj záchod aneb WC guide v akci.

Aipoly Vision – co to vidí mé bystré oko?

Aplikace Aipoly Vision je dalším pokusem o zapojení umělé inteligence do chytrých telefonů. Primárně jde o program, jehož cílem je pomáhat nevidomým, slabozrakým a osobám s poruchou barvocitu. Stačí jednoduše namířit telefon na objekt, který vás zajímá, a stisknutím tlačítka v dolní části obrazovky aktivovat umělou inteligenci. Aipoly Vision dokáže rozpoznat tisíc základních položek zdarma a tisíce dalších v placené variantě.

Jako hlavní vlastnosti autoři jmenují:

  • Rozpoznává širokou škálu objektů rychlostí tři za sekundu. Jednoduše použijte tlačítko „Obecné“ a aplikace začne detekovat objekty snímané foťákem. Rozpoznávání objektů nevyžaduje připojení k internetu.
  • Identifikujte více než 2000 druhů rostlin a živočichů, včetně plemen psů a druhů ptáků (v placené verzi).
  • Umí číst text v několika jazycích a rozpoznávat cenovky (zatím jen v dolarech).
  • Aipoly Vision dokáže identifikovat více než 1000 pokrmů a potravin.
  • Rozlišuje a pojmenovává více než 1400 barev.
  • Všechny režimy rozpoznávání, s výjimkou textu a produktů, fungují bez připojení k Internetu, takže je lze použít v libovolné situaci.
  • Podporuje angličtinu, italštinu, španělštinu, francouzštinu, němčinu, japonštinu a arabštinu.
  • Na tmavé scény si automaticky přisvítí bleskem fotoaparátu.

Aplikace je k dispozici ve zkušební verzi, která funguje po dobu jednoho týdne. Po uplynutí zkušební doby pak lze pokračovat v používání za paušální sazbu 150 Kč/měsíc.

Aipoly Vision je v Obchodě Play přesně měsíc a za tu dobu si ji stáhlo přes pět tisíc uživatelů. Jejich spokojenosti odpovídá průměrná známka 4,1. Instalační balíček velký 36 MB lze použít na Androidu 5.1 a vyšším.

Aipoly Vision
Aipoly Vision

Mimochodem, když už jsme u té umělé inteligence, věděli jste, že umělá inteligence Googlu přečetla tisíce románů a následně se pustila do jejich psaní?

Předpověď počasí Weather

Aplikací s předpovědí počasí asi není nikdy dost, takže když se v polovině dubna objevila v Obchodě Play další, ani jsme se nedivili. Raketový nárůst počtu stažení a pěkná známka ale naznačuje, že předpověď počasí Weather je program, který stojí za vyzkoušení.

Popisek v Obchodě Play je v podstatě stejný, jako u řady dalších aplikací tohoto typu. Slibuje přesné předpovědi, meteorologická hlášení a widget. Láká také na moderní vzhled uživatelského prostředí či pětidenní podrobnou předpověď.

Jako hlavní funkce jsou jmenovány:

  • Zobrazení lokální předpovědi počasí na pět dní a teploty v reálném čase.
  • Mnoho podrobností, jako jsou vlhkost, tlak, síla a směr větru.
  • Předpověď pravděpodobnosti srážek.
  • Radarové mapy s řadou užitečných informací.
  • Zobrazení informací o slunci a měsíci – východ, západ a další.
  • Můžete si vybrat, uložit a sledovat situaci na různých místech.
  • Možnost přidání widgetu s počasím na plochu.

Za měsíc v Obchodě Play si tento program stáhlo více než sto tisíc uživatelů a jeho známka je 4,6. 22 MB velký balíček můžete instalovat na telefony a tablety s Androidem 4.0.3 a novějším.

Weather
Weather

Pokud stále hledáte nějakou předpověď počasí, která by vám vyhovovala po všech stránkách, můžete se inspirovat v našem článku SvětAndroida doporučuje: 6x nejlepší předpověď počasí.

Bazoš – když chcete prodávat i nakupovat

Inzertní aplikace, přes které můžete koupit a prodat prakticky cokoli, jsou v poslední době v kurzu. Od konce dubna se mezi ně přidal také portál Bazoš.cz. Láká především na návštěvnost – jeho web používá denně 250 000 inzerentů, kteří podávají 50 000 inzerátů. Snadno tak zde prodáte něco, co už nepotřebujete, nebo naopak pořídíte věci, které jinde neseženete.

Jako hlavní vlastnosti jsou jmenovány:

  • Prodejte snadno a rychle cokoliv z domácnosti.
  • Bez registrace – inzerovat lze pouze pomocí ověření tel. čísla.
  • Přidejte si vyhledávacího agenta na věc, kterou nemůžete sehnat.
  • Mějte své inzeráty snadno pod kontrolou.

Po třech týdnech v Obchodě Play si aplikaci Bazoš stáhlo více než deset tisíc uživatelů, kteří ji v průměru hodnotí známkou 3,3. Necelých 6 MB velkou aplikaci je možné instalovat na Android 4.1 a vyšší.

Bazoš
Bazoš

Hitem mobilního inzerování je také aplikace Letgo, kterou v srpnu loňského roku recenzoval Honza Dolejš.

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v diskuzi!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)