Powerbanka pro Pokémon Go: Podle čeho vybírat a jakou vybrat?

Powerbanka pro Pokemon Go-1

Powerbanka pro Pokémon Go by dnes měla být nedílnou výbavou hráčů této hry. Pokémon Go sice vytáhne hráče ven a zajistí mnoho nachozených kilometrů, stejně tak ale neustále aktivní displej i GPS ždímají baterie mobilních telefonů. Jakou powerbanku tedy vybrat?

Nepodceňte kapacitu powerbanky

Kapacita powerbanky přímo udává, kolikrát můžete svůj mobilní telefon z powerbanky nabít. Rozhodně ale neplatí matematika kapacita powerbanky/kapacita baterie telefonu = počet nabití. Ve skutečnosti je to trochu složitější, jak sepsal Tomáš Očadlý ve svém článku. V první řadě se sami sebe musíte zeptat, jak velkou powerbanku potřebujete. Vyšší kapacita totiž neznamená jen vyšší cenu, ale také hmotnost, kterou při několikahodinovém nošení můžete pocítit.

Pro běžné hráče se jeví ideálním kompromisem baterie s kapacitou okolo 10 000 mAh. Ta dokáže většinu mobilních telefonů nabít cca 3x, což by mohlo zajistit v extrémním případě i celodenní hraní. Pokud patříte mezi náruživé hráče, napájíte více telefonů nebo zkrátka jen nechcete powerbanku nabíjet každý den, můžete zvolit modely s kapacitou okolo 15 000 mAh. Vyšší kapacity už zpravidla znamenají nepříjemně vysokou hmotnost. Pokud jste naopak občasný hráč, vystačíte si s kvalitní 5000mAh powerbankou.

powerbanka - z ceho se sklada (3)

Nabíjecí proud minimálně 2 A

Důležitým údajem u powerbank je nabíjecí proud. Ten totiž zajistí dostatečný přísun energie, který bude zejména při hraní Pokémon Go potřeba. Pokud zakoupíte powerbanku, která bude disponovat výstupním proudem 1 A, většinou se stane, že powerbanka nebude schopna telefon dobíjet, ale jen zpomalí jeho vybíjení. A to může být problém. Do výběru tedy rozhodně zahrňte jen powerbanky, které mají minimální výstupní proud 2 A.

Pokud váš telefon podporuje rychlonabíjení technologií Qualcomm QuickCharge, není špatné opatřit si powerbanku s touto technologií (viz náš výběr). Investice se vám vrátí v rychlém nabíjení telefonu, které se při hraní Pokémon Go rozhodně bude hodit.

Xiaomi Power Bank 10000 mAh USB-C - powerbanka a telefon

Pozor na počet USB konektorů a kabel

Powerbanka pro Pokémon Go může sloužit k nabíjení jednoho, ale klidně i více telefonů současně. Pokud při hraní nejste sami a poohlížíte se po možnosti nabíjet dva telefony z jedné powerbanky, nezapomeňte zakoupit model, který to umožní. Počítat ale musíte také s tím, že nabíjení dvou zařízení současně probíhá zpravidla pomaleji. Stejně tak je potřeba myslet na vyšší kapacitu powerbanky – pod 10 000 mAh v tomto případě rozhodně ne.

K powerbankám je zpravidla přiložen nabíjecí kabel, který může být pro powerbanku v batohu či kapse a telefon v ruce krátký. Rozhodně nákup nového kabelu nepodceňte a vyhněte se levným alternativám z Číny. Takový kabel sice bude fungovat, přenos energie může být ale o poznání nižší a telefon se nemusíte stíhat dobíjet právě kvůli nekvalitnímu kabelu. Je vždy výhodou používat dodávaný kabel k powerbance, v ostatních případech kupte nějaký kvalitnější.

Xiaomi powerbank 10 000mAh USB C 3

Powerbanka pro Pokémon Go: 4 tipy na povedené modely

Kapacita powerbanky je rozhodně důležitý údaj, zejména levnější produkty ale nabízí nižší kapacitu než udávají. Levné čínské powerbanky sice naslibují mnoho Ah, ve skutečnosti je ale výdrž třeba i poloviční. Z tohoto důvodu nevybírejte powerbanku podle kapacity a nejnižší ceny, ale zaměřte se na známé a osvědčené modely.

1) Xiaomi 10 000 mAh – oblíbená powerbanka pro Pokémon go

Powerbanky od Xiaomi patří k nejpovedenějším modelům na trhu. Nabídnou totiž slušnou kapacitu, kvalitní zpracování, vysokou účinnost a hlavně pak nízkou cenu. Tento model se v českých obchodech prodává okolo 600 Kč a patří možná vůbec k nejpoužívanějším modelům na trhu. Pozor si jen dejte na kratší kabel v balení a „pouze“ jeden výstupní konektor (možnost nabíjet jen jeden telefon).

Powerbanka pro Pokemon Go - xiaomi

2) Xiaomi 16 000 mAh – powerbanka pro náročnější

U Xiaomi ještě zůstaňme, oblíbenou koupí je totiž i model s kapacitou 16 000 mAh. Vlastnosti jsou stejné – skvělé zpracování, kvalitní útroby, vysoká účinnost a přibývá navíc i možnost nabíjet dva telefony současně.

Powerbanka pro Pokemon Go - xiaomi 16000

3) Genius Eco-u1200 – zajímavý kompromis

Kompromisem mezi dvěma uvedenými powerbanky je řešení od společnosti Genius, které jsme rovněž recenzovali. Kapacita 12 000 mAh, kovová konstrukce s dobrým tvarem na přenášení v batohu či dvojice USB konektorů. Cena je sice o něco vyšší, ale i tak za nákup stojí.

Genius ECO-u1200 - konstrukce, přední strana (3)

4) Xiaomi 10 000 mAh USB-C

Naším testem prošla i moderní powerbanka, která si poradí s novým konektorem USB-C i rychlým nabíjením přes Qualcomm QuickCharge. Cena je sice v porovnání s prvním tipem vyšší, platíte ale za rychlejší nabíjení telefonu, powerbanky i moderní USB-C.

xiaomi-mi-powerbank-pro

Jakou powerbanku pro hraní Pokémon Go používáte vy?

Pokémon Go – kam dál?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)