Google testuje posílání peněz z Google Glass

gglass_wallet_ico

Katalog programů dostupných pro chytré brýle Google Glass se neustále rozšiřuje a další významnou aplikací má být elektronická peněženka Google Wallet, která nabídne možnost poslat peníze vybrané osobě. Podle serveru TechCrunch, který se odkazuje na důvěryhodný interní zdroj, již Google tento program interně testuje, přičemž k odeslání peněz má sloužit hlasový příkaz „send money.“ K instalaci aplikace do brýlí je nutné být přihlášen k počítači ve firemní síti Google – odtud lze nainstalovat speciální verzi elektronické peněženky a po nastavení služby jsou Google Glass připravené na posílání peněz.

Google testuje posílání peněz z Google Glass Google testuje posílání peněz z Google Glass

Více podrobností o dalších funkcích není v tuto chvíli k dispozici, nicméně můžeme si představit zobrazování oznámení o nákupech a sledování stavu objednávek realizovaných skrze tuto platformu.

Praktické využití může vypadat například tak, že pokud za vás někdo zaplatí útratu v restauraci, nebo vám koupí lístek do kina, jednoduše mu přímo z místa pošlete příslušnou částku prostřednictvím Wallet, jako je to nyní možné provést v mobilní verzi programu (v Česku ovšem tato funkce není k dispozici). S ohledem na nízké poplatky (v USA se platí poplatek 2,9 % nebo 30 centů; podle toho, která částka je vyšší) se může jednat o zajímavou alternativu převodu peněz mezi dvěma osobami.

Google Wallet je elektronická peněženka Google Wallet je elektronická peněženka

Google zatím informaci oficiálně nepotvrdil, nicméně lze předpokládat, že její představení je otázkou blízké budoucnosti.

Umíte si představit další praktické využití plateb skrze Google Glass? Využili byste takovou funkci v praxi? Popusťte uzdu své fantazii a podělte se o své názory a představy v diskuzi pod článkem!

Zdroje: Android Central, TechCrunch, CNET, PhoneDog.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)