Pondělní nálož aplikací #14: TeamViewer pro mobily!

Android_aplikace

Jako každé pondělí vás vítáme u pravidelné nálože nejnovějších aplikací, které se v posledních dnech objevily na Google Play. Náš seznam odstartujeme velmi příjemným programem TeamViewer QuickSupport, který byl až donedávna k dispozici pouze pro telefony od Samsungu a mrkneme se mimo jiné i na aplikaci, která vám předělá menu nastavení v duchu jablíčkového systému iOS. Nakonec můžete vše odinstalovat díky chytrému AVG Uninstalleru. Pondělní nálož číslo 14 začíná!

TeamViewer QuickSupport

Dost možná jste už řešili klasický problém, kdy vám volají rodiče z opačného koutu republiky, že „někde na počítači něco zmáčkli a když zapnou internet, není tam Seznam.“ Pro tyto chvíle se jako nejúčinnější řešení jeví software TeamViewer, který vám snadno a rychle (a bezplatně!) zajistí připojení na vzdálenou plochu postiženého počítače. Jenže – co dělat, když se jedná o mobil? Tam už byla situace komplikovanější a nezřídka přišla ke slovu webkamera a Skype. S vydáním TeamViewer je však tento problém snad už minulostí. Nyní máte možnost po nainstalování mobilní aplikace a jejího desktopového protějšku vidět přesně to, co se odehrává na obrazovce smartphonu. Lze jej dokonce i vzdáleně ovládat, ale pouze pokud je dotyčný telefon rootnutý. I přes tento drobný zádrhel se ale jedná o nesmírně užitečnou aplikaci.

nexusae0_88

TeamViewer QuickSupport
TeamViewer QuickSupport

Pimp Your Screen

Pimp Your Screen, neboli „Votuňte si obrazovku“, pochází původně z operačního systému iOS, má však ale trošku jiné zaměření. Narozdíl od „jablečné“ verze totiž dostáváme především sadu příjemně vypadajících tapet a sadu užitečných widgetů, které si lze libovolně umístit na některou z mnoha ploch vašeho zařízení. Nejedná se tedy sice o nic revolučního, na druhou stranu dostáváte pěkný balíček roztříděných wallpaperů a aktivních prvků, které si můžete vybírat z kategorií, jako je sport, příroda, cartoon, abstrakce a další.

nexusae0_Pimp4_thumb

0471b84d7aebd8ee43be0fb36536f924?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Floating Touch

Zajímavou možnost úpravy ovládání telefonu nabízí Floating Touch. V podstatě se jedná o to, že si na libovolné místo obrazovky umístíte drobný aktivní prvek, který se po dotyku rozvine do kruhového menu, kam si můžete nastavit zkratky dle libosti. Vaše nejpoužívanější programy či zkratky tedy budou nanejvýše dvě ťuknutí daleko. Pokud navíc znovu „tapnete“ na střed, zobrazí se vám klasické ovládací prvky pro Wi-fi, hlasitost a další prvky. Zajímavá věcička – a pokud navíc najdete na displeji místo, kde vám nebude překážet, může z ní být velmi užitečný pomocník.

nexusae0_Screenshot_2013-07-09-10-17-52

79354210c150dba52d996c112a314814?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Control Center – iOS7 Style

Koupili jste si telefon s Androidem a stále tiše závidíte majitelům iPhonů jejich grafické rozhraní systému? Pak vás jistě potěší Control Center – iOS 7 Style, který bez uzardění kopíruje ovládací panel z nového systému iOS7 snad do posledního pixelu. K aktivaci tohoto panelu vám poslouží stejné gesto jako na iPhonu, tedy tah prstem ze spodní části displeje nahoru. Ve skutečnosti to není tak úplně gesto, na dolním kraji obrazovky se totiž skrývá malé neviditelné tlačítko, což může u telefonů s pruhem softwarových kláves vyvolat drobné problémy. Na druhou stranu působí po grafické stránce velmi úhledně a třeba se vám nakonec zalíbí… Raději stahujte hned, než se začne Apple ohánět žalobami :)

unnamed (90)

 

9bea95321056c01001843b04ae323b23?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Wundermap

Jak vám potvrdí například kolega Karel Kilián, aplikací na sledování počasí není nikdy dost! Mezi ty nejzajímavější se nově zařadila Wundermap pro tablety (pouze pro tablety, bohužel), která nabízí nejrůznější data týkající se nejen samotného počasí, ale například i velkých požárů, záplav, hurikánů a dalších nebezpečí. Bohužel ty nejzajímavější položky jsou většinou dostupné jen v oblasti USA, ale ani Evropané nepřijdou zkrátka. Na druhou stranu můžeme být rádi, že zrovna hurikány a tornáda nejsou v naší domovině natolik běžným jevem, abychom jejich výskyt museli s obavami sledovat.

unnamed (93)

56085502ac7c30393a1e4d88101b042f?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

AVG Uninstaller

Snad každému uživateli smartphonů se dříve či později stane to, že má zařízení zaplavené desítkami aplikací a náhle nastane potřeba se těch nepotřebných zbavit. Jako velmi schopné řešení se ukázal AVG Uninstaller, který vám přehledně sestaví seznam aplikací, které používáte zcela minimálně a dokonce vám nabídne možnost pravidelných kontrol. Uninstaller je však nejprve nutno zaučit a je vhodné první sken provést až po několika dnech, aby snáze poznal, které aplikace patří mezi vaše oblíbené a které naopak nevyužíváte. Dokonce je i schopen zjistit, které aplikace využívají příliš mnoho energie z akumulátoru a tím vám pomůže i s optimalizací běhu na baterii. Velmi užitečná aplikace, navíc od renomované firmy. Vřele doporučujeme!

unnamed (96)

5435f2236f58049a07636eba61930ccc?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

AirBank – Mobilní bankovnictví

Patříte ke klientům AirBank? Jásejte! Konečně se totiž na Google Play objevila aplikace pro obsluhu konta a musíme uznat, že má velký potenciál. Že vám ukáže zůstatek na účtu, to je celkem jasné, ale umí i pár extra věcí. Pokud například u sebe nemáte kartu a přesto potřebujete vybrat, aplikace vám vygeneruje kód, se kterým můžete peníze vybrat u terminálu Sazky. Skrz fotoaparát vám aplikace ukáže nejbližší terminály a stále budete mít při ruce i kurzovní lístek. Přístupová práva pro telefon navíc lze snadno ovládat z webového rozhraní, takže při případné nešťastné ztrátě mobilu můžete snadno přístup zablokovat. Pozn. autora: Účet a finanční zústatek na přiložených screenshotech nepatří nikomu z redaktorů Světa Androida. Nečíhejte na nás v temných uličkách, takové peníze na účtech vážně nemáme :)

unnamed

My Air
My Air

Sony Honami / Xperia Z Ultra Launcher

High-endové modely od Sony patří k designově velmi povedeným kouskům hardwaru. Pokud vás navíc zaujalo grafické rozhraní chystaného phabletu Xperia Z Ultra s masivními 6,4-palcovým displejem, pak pro vás máme dobrou zprávu. Díky šikovnému uživateli z XDA Developers si nyní můžete svůj telefon či tablet přetransformovat do prakticky identického vzhledu. Zapotřebí je trocha trpělivosti, protože instrukce na XDA Developers jsou skutečně detailní a možná si je rozebereme i v samostatné článku. Všechny potřebné informace zatím najdete na XDA a to včetně odkazu ke stažení.

92808486

Xperia Z Launcher on Galaxy S3

Xperia Z Launcher on Galaxy S3

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)