Pondělní nálož aplikací #12 – Novinky pro Android z obchodu Google Play

Android_aplikace

Pondělních náloží je včetně tohoto dílu rovný tucet. V minulých dílech se zdálo, že pro Android už nic moc zajímavého nevychází, a těžko odhadovat, zda jenom počasí vytáhlo vývojáře ven nebo prostě všechno zajímavé už bylo vymyšleno, naprogramováno, zmonetizováno a odesláno na Google Play. Mírné zlepšení je cítit ve vzduchu, přičemž jsme se tentokrát pokusili zaměřit více na aplikace pro produktivitu a vynecháváme různé živé wallpapery a jim podobné vychytávky.

Neat

Neat znamená anglicky „úhledný“, což je přesně to, o co se tato aplikace snaží. Jedná se vlastně o přehlednou osobní kartotéku, která vám dovoluje kategorizovat nejrůznější poznámky, účtenky a vizitky – využívá k tomu komunikaci s fotoaparátem vašeho zařízení. Pokud si tedy potrpíte na pořádek a chcete si například zakládat účtenky za plyn, elektřinu nebo třeba benzín, Neat se o to postará. Dokonce by měl zvládat i automatické rozpoznávání textu, bohužel ale není kompatibilní s HTC One, a tak nebylo možno funkcionalitu plně ověřit. Majitelé více zařízení pak jistě ocení možnost synchronizace.

unnamed (47)

XPrivacy (root)

Kolikrát se vám už stalo, že jste si nějakou aplikaci nenainstalovali „jen“ proto, že si žádala více oprávnění, než by vám přišlo logické a vhodné? Pár jich určitě bylo. XPrivacy od vývojáře M66B dokáže na nainstalované aplikace uplatnit jakýsi zámek, kdy jim zkrátka některé zdroje odepře. Umí dokonce zfalšovat GPS, změnit MAC adresu vašeho zařízení a zamezit používání mnoha dalších položek. Nevýhodou je nutnost vlastnit rootnutý telefon, pokud ale patříte k těm, pro které je nadvláda nad aplikacemi na prvním místě, máte v XPrivacy zajímavou volbu, jak své problémy vyřešit. Na Google Play jej zatím nenajdete, odkazy ke stažení naleznete na XDA Developers.

expert

Who is Tracking

A navážeme na předchozí aplikaci. Who is Tracking je totiž skenovací prográmek, který vám přehledně vypíše aplikace, které využívají konkrétní systémové zdroje. Ať už se jedná o 2G/3G přenosy, NFC, GPS či Wi-fi, Who is Tracking vám dá vědět, kde se děje něco nekalého.

unnamed (49)

 

28a3cac93521a755549db2a324b69867?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Boomerang

Neznám mnoho lidí, kteří by nahrazovali základní aplikace pro poštu (tedy Pošta a Gmail) nějakou alternativou. Dost možná je to ale proto, že kvalitních alternativ mnoho není. Můžeme jmenovat například K-9, který po mnoha měsících konečně dostal před pár dny vítaný update, ale jinak toho vážně moc není. Situaci by mohl změnit Boomerang, který umí několik užitečných věcí – podpora více účtů, plánování zpráv, upozorňování na nezodpovězené e-maily plus řada dalších drobností zpříjemňujících každodenní agendu. Bohužel si zatím rozumí jen s Gmail účtem, ale vývojáři pilně pracují na rozšíření podporovaných schránek.

unnamed (53)

Email Client - Boomerang Mail
Email Client - Boomerang Mail

Yandex

Yandex patří vedle Opery k minimalistickým internetovým prohlížečům, kteří odlehčují datovým přenosům pomocí kompresní technologie. Vzhledem k tomu, že naše rodná hrouda se i v roce 2013 potýká s nevalným pokrytím 3G signálem, není prohlížení webových stránek ta nejsnazší kratochvíle, pokud vyrazíte někam za město. Díky kompresi je však web „surfovatelný“ i skrze připojení Edge.

unnamed (56)

Yandex Browser with Protect
Yandex Browser with Protect

Cover Algorithm Trial

Pokud jste náhodou už měli v ruce nový Galaxy S4 s „okénkovým“ krytem, dost možná vás zaujal systém, který po zavření krytu přepne hodiny na displeji tak, aby se zobrazovali pouze skrz vyříznuté okénko v krytu. Využívá k tomu systém magnetů, které ale u jiných telefonů nenajdeme. I tak ale lze podobně chytré vypínání a zapínání displeje emulovat pomocí senzorů, které většina telefonů obsahuje. Senzor přiblížení, přední webkamerka, senzor ambientního světla, akcelerometr… všechna tato čidla můžete využít k naprogramování akcí. Telefon například pozná, že jste jej vyndali z kapsy a rozsvítí displej. Trial verze, která je k dispozici, funguje do 5. července, pak bude nahrazena novější verzí.

unnamed (58)

Automaton Locker-Smarter lock
Automaton Locker-Smarter lock

„Google Edition“ Camera

O tom, že se podařilo vyexportovat aktualizovaný program pro ovládání fotoaparátu z přístrojů HTC One a Samsung Galaxy S4 Google Edition, vás již informoval Honza Dolejš a Karel Kilián v dřívějších článcích. Pokud jste ho ale náhodou minuli, pro pořádek uvádíme tuto aplikaci i zde, protože by ji byla škoda minout. Nabízí inovované rozhraní a standardně lze fotky pořizovat stisknutím klávesy pro zeslabení zvuku.

Stahujte zde

fotoaparat_a

PhotoGleamer

PhotoGleamer nabízí jednoduchý a funkční způsob, jak rychle a bez kabeláže zobrazit fotografie z vašeho mobilu na počítači. Stačí vám samotná aplikace PhotoGleamer, kterou zapnete a následně na počítači ve webovém prohlížeči otevřete stránku www.photogleamer.com, kde se zobrazí QR kód. Ten pomocí aplikace naskenujete, zařízení se jednorázově spárují a následně jakákoliv vybraná fotografie v mobilu se zobrazí i na obrazovce počítače. Limitováni jste pochopitelně rychlostí připojení, přes EDGE se budou fotografie zobrazovat opravdu velmi pomalu. Přesto se jedná o maximálně snadný a rychle nastavitelný způsob prezentace fotografií.

unnamed (60)

PhotoGleamer
Immortal
Verze 1.0 (22. června. 2013)
Velikost 303 kB
2.2+

vkH1lruqeQirO4AAAAASUVORK5CYII=
19,99 Kč

 

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (17)