TOPlist

Pokémoni v Cardboardu? Možná brzká budoucnost

Pokémoni v Cardboardu – náhleďák

Vypadá to, že kde kdo podlehl mánii chytání Pokémonů. Kromě minoritního zastoupení smartphonů s OS Windows 10, si je totiž může zahrát téměř každý na svém smartphonu či tabletu. A zdá se, že brzkou budoucností by mohli být i Pokémoni v Cardboardu.

Pokémoni v Cardboardu? Ale k čemu?

Jak můžete vidět na obrázku níže, nastavení hry v sekci „Licenses“ mluví o Cardboardu poměrně dost jasně. I John Hanke, CEO Niantic Labs, již dříve naznačil, že se hra dočká podpory dalších wearables pro rozšířenou realitu. A právě Google Cardboard je v tomto ohledu tou nejdostupnější variantou. Cardboard je levný, kompatibilní s Android smartphony i s iPhony, a to představuje širokou základnu potenciálních uživatelů.

Pokémoni v Cardboardu - nastavené Pokémon GO

Nemusíte ale být kdovíjaký vědec, aby vám bylo jasné, že v tom může být hromada bezpečnostních problémů. Například vám musí být jasné, že po nasazení kartonových brýlí nevidíte nic z okolního světa. Ovládání hry pomocí jediného tlačítka na Cardboardu také asi nebude tím pravým řešením. Niantic by ale mohl vytvořit vlastní verzi kartonových brýlí, s kukátkem pro fotoaparát a třeba i nějaký ovladač, kterým bychom mohli házet míčky na Pikachu a jeho společníky.

Když si představíme, jak by Pokémoni v Cardboardu asi vypadali, mohla by to možná být zábava. Pravděpodobně by Pokémoni v Cardboardu vypadali zajímavěji na smartphonech s QHD nebo 4K rozlišením, kterých ještě není běžně na trhu tolik. Hráči s FullHD nebo nižším rozlišením by si asi tolik zábavy neužili, protože výsledek rozhodně nemůže být oslnivý. Mohlo by to ale celé hře přidat nový, dosud nepoznaný rozměr. Zcela jistě by to ale hře vzalo něco, co nyní má – svou společenskost. Kolem hry se tvoří mraky početných komunit, a to dokonce i ve městech, ve kterých bychom čekali jen pár zapálených hráčů. Jenže jich jsou stovky, jinde i tisíce, a my jen sotva stačíme zírat na to, jakým fenoménem se hra vlastně stala, když kolem Pokémonních stadionů vidíme postávat desítky bavících se hráčů, snažících se zabrat si je pro sebe.

Zdroj: talkandroid.com.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)