Pokémon GO a Android Wear? Pravděpodobně se dočkáme

pokemon go a android wear

Androidí uživatelé mohli těm Applím trochu závidět, když během Apple Keynote oznámil John Hanke (šéf Nianticu) podporu pro Apple Watch. Otázkou ale bylo, zda bude podpora chytrých hodinek Applu exkluzivní. Podle samotného Hankeho ale nejspíš ne. A nejen nás v průběhu konference napadlo, že by mohli být Pokémon GO a Android Wear vzájemně kompatibilní.

Pokémon GO a Android Wear jako řešení místo náramku

Pravděpodobně není možné si nevšimnout, že se hra Pokémon GO stala absolutním fenoménem. Přestože hra není zcela odladěná, je plná chyb a polovina světa ji z nejrůznějších důvodů od srdce nenávidí, tu druhou polovinu světa hra nadchla. Není tedy divu, že v Obchodě Play má dnes již více než 50 milionů stažení.

Takto vypadá hra na hodinkách Apple Watch Takto vypadá hra na hodinkách Apple Watch

Ještě před uvedením hry oznámil Niantic herní doplněk – náramek Pokémon GO Plus, který má hráčům hru zjednodušit. Nemusí mít totiž telefon neustále rozsvícený a v ruce. Pro mnohé by ale řešení aplikace v hodinkách bylo zajímavější. Samotný náramek stojí u nás více než tisíc korun a to vlastně neumí nic jiného, než vibrovat a blikat, když se děje něco ve hře. Chytré hodinky sice stojí mnohem více, ale za to nabídnou hromadu možností, které již sami dobře znáte.

„Je to dost pravděpodobné“, říká Hanke

Nelze popřít, že svět stále přes všechny problémy Pokémon GO miluje. Nedává ale smysl, aby hra byla určena pouze pro jeden druh zařízení, když je takto populární. A John Hanke souhlasí.

Poslání naší společnosti je evangelizovat celý tento koncept hraní her venku, her v reálném světě. Myslíme si, že Apple Watch je k tomu dobrý prostředek. Stejně jako jiná zařízení, která přichází na trh, ať už mají Android Wear nebo se jedná o zařízení z jiných kvadrantů, které jsou pro hraní zajímavé. A budou-li úspěšné, podíváme se na jejich podporu také.

Když byl poté John Hanke dotázán, zda budou Pokémon GO a Android Wear přímo kompatibilní, odpověděl, že „je to dost pravděpodobné“.

S podobných vzezřením by mohla přijít hra i pro Android Wear S podobných vzezřením by mohla přijít hra i pro Android Wear

V současnosti jsme svědky toho, jak popularita hry začíná opadávat. Není divu, startovní „hype“ byl obrovský a úbytek hráčů byl očekáván. John Hanke ale ujišťuje, že současný stav hry je doslova jen špičkou ledovce, který se bude postupem času vynořovat nad hladinu oceánů s tím, jak se bude hra doplňovat a měnit. Podle Hankeho budou v budoucnosti moci hráči například bojovat mezi sebou přímo. Vzhledem k tomu, že má Niantic již spoustu zkušeností s AR díky Ingressu, můžeme bezpečně předpokládat, že aktualizace hry jsou strategicky naplánované tak, aby si udržely přesně tolik hráčů, o kolik tvůrci hry stojí. Kdo by také chtěl věčně přeplněné servery, že?

Budeme se těšit, až si Pokémon GO a Android Wear potřesou rukama a budou vzájemně kompatibilní. Možná tento krok i podpoří prodeje Android Wear zařízení, protože ti, kteří o chytrých hodinkách uvažovali budou mít další důvod, proč si je pořídit. V tuto chvíli se ale zdá, že doplněk Pokémon GO Plus jaksi pozbude významu.

Zdroj: androidauthority.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)