Pocket Socket 2 – jak dobít telefon pouhou klikou a svaly?

05

Jistě se vám někdy stalo, že se váš telefon vypnul zrovna ve chvíli, kdy jste ho potřebovali nejvíce. V takových případech jen těžko hledáte nabíječku a zásuvku, navíc když se třeba nacházíte v lese a telefon je vaše jediná naděje, jak se dostat ze svízelné situace. Pokud však u sebe budete mít ruční kapesní nabíječku, můžete si telefon nabít za pár minut na dostatečnou úroveň kapacity baterie například k zavolání.

05

Výrobce K-Tor se podle svých slov poučil z chyb, které udělal u první generace této ruční nabíječky a pokusil se ji vylepšit v mnoha částech. Druhá verze tak nabízí silnější výkon, vylepšenou elektroniku, lépe tvarované madlo kliky a byl také použit lepší materiál (silnější polykarbonát). Nabíječka nyní dokáže vytvořit až 10 wattů elektrické energie, které bohatě stačí na dobíjení vašeho telefonu nebo tabletu, kdekoliv se nacházíte. Možností připojení zařízení je opravdu mnoho, takže kromě telefonů můžete dobíjet například digitální fotoaparáty, GPS navigaci, mp3 přehrávač nebo třeba svítilnu. Za stálého točení kliky tak nabijete různá zařízení, avšak při představě točení několik minut klikou mne napadá, že možná trochu pocítíte únavu rukou. Klika ale klade jen velmi malý odpor, takže se to dá jistě pár minut vydržet.

03hybrid_1

Jelikož je výrobce K-Tor americká společnost, Pocket Socket 2 je udělán pro tamní zásuvky. To však pro Evropu neznamená žádný problém, jelikož je připravena sada adaptérů pro evropskou normu. Adaptéry se ale musí kupovat zvlášť a nejsou součástí balení. Kapesní nabíječka váží méně než půl kila a měla by rozhodně patřit mezi výbavu častých cestovatelů do přírody, kde elektřinu seženete jen málokdy. Mezi další výhody nabíječky patří například nezávislost na počasí, jelikož alternativa v podobě solárních nabíječek je za špatného počasí nevyužitelná, oproti Pocket Socket 2, kterou můžete použít kdykoli a kdekoli. Ruční kapesní nabíječku Pocket Socket 2 si můžete pořídit z oficiálních stránek výrobce za 65 dolarů, respektive 1300 Kč.

Hand-Krank Generator for Your Smartphone! – K-TOR Pocket Socket 2 – Indepth Review

Hand-Krank Generator for Your Smartphone! - K-TOR Pocket Socket 2 - Indepth Review

 

Zdroj: K-Tor.

Jan Tipmann
O Autorovi - Jan Tipmann

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)