TOPlist

Pocket: Jak uložit webové stránky ke čtení offline?

Pocket čtení offline

Už se vám někdy stalo, že byste si rádi přečetli některý z článků z vašeho oblíbeného serveru, ale nemáte zaplacený mobilní internet? Máte mobilní internet, ale vstupujete do metra? Nebo byste si jen chtěli uložit pár webových stránek, protože jedete do míst, kde se k internetu jen tak nepřipojíte? Dnes jsme pro vás připravili jednoduchý návod, pomocí kterého si budete moci uložit webové stránky, které si poté budete moct přečíst offline. A to díky aplikaci Pocket.

K celému postupu budeme potřebovat pouze internetový prohlížeč a aplikaci Pocket. Celý postup je pak velmi jednoduchý. Na stránce, která vás zajímá, stačí ve vašem prohlížeči kliknout na možnost „sdílet“ a vybrat možnost „Add to Pocket“. Po provedení těchto několika úkonů máte stránku uloženou v telefonu.

Pro ukládání stránek není potřeba mít Chrome. Stačí, aby váš oblíbený prohlížeč nabízel možnost sdílení. Zde je ukázka toho, že lze uložit článek pro pozdější přečtení třeba i v UC Browseru:

V momentě, kdy chcete uloženou stránku zobrazit, stačí otevřít aplikaci Pocket a na článek jednoduše kliknout.

Nabízí Pocket něco dalšího?

Za zmínku určitě stojí to, že pomocí Pocketu nemusíte ukládat jen webové stránky, které jste našli sami, ale můžete využít návrhů stránek, které vybrali lidé, které sledujete. Pokud navíc stránka obsahuje odkazy na další články, které máte v telefonu uložené, můžete jich také využít.

Uživatele OLED displejů určitě potěší, že použitím čtecího módu využívajícího pravé černé můžete o něco prodloužit výdrž baterie.

Skvělou vlastností použité aplikace je i to, že uloženou stránku mírně přeformátuje do velmi příjemné podoby, takže můžete nakonec zjistit, že vám čtení z Pocketu vyhovuje daleko víc než čtení ze samotné stránky.

Aplikaci Pocket můžete zdarma stahovat z Google Play. A co vy? Využíváte možnosti čtení offline?

Pocket: Save. Read. Grow.
Pocket: Save. Read. Grow.
Jakub Schusser
O Autorovi - Jakub Schusser

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)