PicWords: povedená alternativa PixWords se naučila česky

PicWords titul

PixWords je velmi povedenou logickou hrou založenou na tom, že hráč hádá, co je vyobrazené na jednotlivých obrázcích. V tomto hádání mu pak pomáhá výběr písmen, která má k dispozici, a také fakt, že se slova skládají do jakési křížovky. Tato hra se stala rychle velmi populární a získala miliony příznivců. Na podobném principu jako PixWords pak funguje i podobná a rovněž povedená hra jménem PicWords, jejíž recenzi jsme vám přinesli již dříve. A také je k dispozici nápověda PicWords, kde jsou odpovědi na 700 úrovní a tipy pro nováčky. K dispozici je také PicWords 2 help, ve kterém se zaměřujeme na druhý díl této oblíbené série.

Nápověda PicWords pro 700 úrovní a tipy pro nováčky

Na rozdíl od PixWords však tato alternativa nenabídne slova seřazená do tajenky a navíc nehádáte z jednoho obrázku pouze jedno, nýbrž hned tři slova. Kdyby se vám však zdála slova k hádání přece jen příliš těžká, jsou zde přítomny také nápovědy, jako odkrytí jednoho či „probliknutí“ všech písmen. Jednou z největších nevýhod PicWords však byla jazyková (ne)podpora, jelikož čeština ve hře dlouhou dobu chyběla, a tak byla tato hra využitelná především pro procvičení jazykových dovedností hráče. Nepřítomnost češtiny je však již minulostí, a tak si tuto povedenou logickou hru mohou zahrát i světových jazyků méně znalí uživatelé. PicWords však můžete k procvičení cizích jazyků využít i nadále, jelikož hra kromě češtiny podporuje také celou řadu dalších jazyků. Tato podpora pak konkrétně zahrnuje angličtinu, němčinu, italštinu, francouzštinu, španělštinu, norštinu, maďarštinu, švédštinu, polštinu, dánštinu, portugalštinu, litevštinu a turečtinu.

Hru PicWords nainstalujete z Google Play, a to zcela zdarma, obsahuje však mikrotransakce.

PicWords™
PicWords™

Hrajete některou z těchto logických her? Dáváte přednost PixWords, či alternativě PicWords?

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)