Photoshop už i pro mobily

No Image-02

Zhruba před rokem se na našich (a vašich) tabletech objevila androidí mutace oblíbeného grafického editoru Adobe Photoshop, který se uchytil nejen v profesionální sféře, ale klidně ho v různých cracknutých podobách najdete na počítačích po vašem příbuzenstvu, kde slouží hlavně k doladění saturace a kontrastu fotek z rodinných oslav, čímž zůstane 99 procent jeho schopností kompletně nevyužito. Proč tohle vůbec zmiňuji? Protože Photoshop Touch je určený právě k jednoduchým úpravám fotografií a profi grafický nástroj z něj vážně jen tak nebude. Na druhou stranu i tak jsou jeho možnosti velmi slušné a za předpokladu, že nemáte extrémně špatný displej, poslouží k úpravám obrázků na cestách naprosto spolehlivě.

Nyní se konečně dočkali i majitelé mobilních telefonů. Photoshop Touch for phone stojí polovinu toho, co „velká“ verze – tedy necelou stovku. Za tento nemalý peníz získáte prakticky stejně vybavenou aplikaci jako majitelé tabletů. Najdete zde práci s vrstvami, výběr lasem, úpravy barev i filtry. Samozřejmě pomocí dotykového ovládání přizpůsobeného menší obrazovce mobilního telefonu můžete přidávat i texty nebo efekty typu stínů apod. Mimo jiné zde najdete i zajímavou funkci, kdy můžete do vrstvy přenést fotografii, kterou skrz Photoshop pořídíte funkcí Camera Fill. Počítá se zde samozřejmě s ovládáním pomocí prstu, tudíž jsou některé funkce předělány tak, aby fungovaly i s méně přesným vstupem – například funkce Refine Edge vám umožní vybrat i velmi náročné části obrazu, jakými mohou být například vlasy.

http://youtu.be/KW10V1pMxEk

 

Neodpustím si ale na závěr malé rýpnutí – když už jsem vysolil dvě stovky za verzi pro tablety, proč nelze jenom změnit „skin“ nebo zkrátka uspořádat tlačítka tak, abych si tu samou aplikaci mohl spustit i na telefonu a nemusel ji kupovat znovu?

 

Zdroj: Phonearena

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)