Phonalyzr ? chcete vědět o svých hovorech více?

No Image-02

odchoz_vs_pchozV dnešní době telefony zvládají mnohem více věcí než jenom telefonování. Ovšem nejvíce používaná funkce mobilního přístroje je právě hlasová komunikace. Abychom měli přehled o našich hovorech musí telefon tyto záznamy logovat. Běžný telefon nám ukáže zmeškané, odchozí, přijaté hovory, datum volání a délku komunikace. Ale co když bych chtěl třeba vědět, kdo mi volá nejčastěji nebo jaký je poměr zmeškaných hovorů a normálních volání? K tomu nám dobře poslouží aplikace Phonalyzr.

 

 

Při spuštění programu nám nabídne list voleb :

  • Top Callers by Minutes (Pořadí volajících dle provolaných minut)  –  dole na prvním obrázku vidíme, že nám aplikace ukáže přehledný graf  dle počtu provolaných minut.
  • Top Callers by Calls (Pořadí volajících dle počtu volání) ? je to hodně podobné jako první volba, ale s rozdílem, že nám graf ukáže, které kontakty nám nejvíce volají
  • Missed vs Regular Calls (Zmeškané vs. Uskutečněné volání) ? pod touto volbou se skrývá pěkný koláčový graf, kde je procentuálně znázorněn podíl zmeškaných a uskutečněných volání.
  • Outbound vs. Inbound Calls (Odchozí vs. příchozí volání) –  stejný graf jako v předchozí volbě nám ukáže i tento výběr zobrazení. Ovšem jak napovídá název, zobrazí se nám odchozí vs. příchozí hovory.
  • Number of Minutes per Time (celkový provolaný čas za den) –  tentokrát nám aplikace nabídne jiný typ grafu, který vertikálně zobrazuje počet minut a horizontálně datum.
  • Number of Calls per Time (počet volání za den) –  v grafu se objeví počet hovorů za den
  • Call Length Distribution –  tato volba přerozděluje volané minuty mezi počet volání. Bohužel se mi nepodařilo zjistit,  co tento graf vyjadřuje.
  • Usage Summary (Celkové zhodnocení) ? zde se dozvíme celkovou statistiku veškerých hovorů.

 

Při stisku tlačítka Menu se objeví volby pro zadání dne, kdy nám začíná účtovací období. Po zadání této položky se nám budou veškeré statistiky počítat defaultně od tohoto dne. Samozřejmě je to možné změnit u každé volby z listu stiskem tlačítka Menu. Ale mám zkušenosti, že u některých grafů jsou datumy dost nahuštěné na sebe a pak člověk neví, které dny jsou zobrazovány. Dále lze nastavit hodinu začátku a konce noci. To aplikaci umožní přesně vypočítat minuty, které byly volány v tento čas. To se hodí, pokud máte volání od sedmi večer levnější a chcete vědět, kolik minut jste v tento levnější čas provolali.

 

Tento program bych doporučil uživatelům, kteří chtějí mít své hovory více pod kontrolou a sledují každou provolanou minutu. Myslím si, že grafy jsou dobře udělané a hned při prvním zkoumání vidíme potřebné informace. Celkově je aplikace velice jednoduchá a intuitivní. Ovšem nic není bez chyby, takže i Phonalyzr má pár svých much. V landscape modu se plně nezobrazují potřebné informace. Při převrácení displeje uvidíme jen kousek grafu a není žádná možnost posouvání dolů. Což si myslím, že je škoda. Například u volby počet volání za den by šel perfektně využít tento mod. Graf by se pak mohl roztáhnout do celé šířky displeje. Nyní při větším počtu dnů splývají texty datumů a tak je celý graf dost nepřehledný. Zamrzí také absence češtiny, ale myslím, že u Androida to chce nějaký čas než se objeví někdo, kdo bude lokalizovat programy do našeho jazyka. Ale rozhodně tyto chyby nedělají Phonalyzr nepoužitelným. Právě naopak. A pokud vás zajímají komplexní informace vašich hovorech, pak by tato aplikace neměla chybět ve vašem telefonu.

 

list volebtop volajícíodchozí vs příchozípoet_voln_za_den

Screeny Phonalyzeru (zleva list voleb, top volající, zmeškané vs volání, počet hovorů za den)

Phonalyzr

archiv
O Autorovi - archiv

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)