TOPlist

Pařba na víkend – tipy na Android hry 79

railrushsupermain

A máme tady další díl Pařby na víkend, nyní s číslem 79. Jako první jsme si pro vás připravili akrobatickou hru Backflip Madness. V druhé hře s názvem Firelords se setkáme s velmi povedenou předělávkou Bombermana, poté se v důlním vozíku vydáme na honbu za diamanty ve hře Rail Rush. Předposlední hra potrápí vaše mozkové závity s odrážející se kuličkou a na závěr jedna logická novinka, která na nás udělala velký dojem – The Curse.

Backflip Madness

Je velmi povedená akrobatická hra. S vaším gymnastou budete na různých místech provádět backflipy (salta vzad). Úkolem je nahrát co nejvyšší skóre. Hodnotí se zde úspěšnost a také přesnost dopadu. Samotná hra se ovládá pouze jedním tlačítkem, které pro vykonání správného salta musíte několikrát zmáčknout. Celý tento trik je totiž rozdělen na jednotlivé fáze. Backflip madness disponuje moc pěknou fyzikou. U nepovedených backflipů si váš panák často dost pěkně nabije pusu. Tato hra je ukázkou toho, že i tak jednoduchá hra s jedním tlačítkem může být zábavná.

back1

Backflip Madness Demo
Backflip Madness Demo

FireLords

Je obdoba Bombermana pro mobilní telefony. Konečně se na Androidu objevilo solidní zpracování této klasiky minulých let. FireLords jsou založeny na enginu Unity, takže se dočkáme velmi pěkné grafiky. Místo panáčků s anténkami na hlavách se dočkáme rytířů. Celkově hra nabízí až 40 levelů, rozdělených ve 4 epizodách. (+5 bonusových kol). Sbíráme power-upy, jako jsou bomby, ohníčky, rychlost či štíty a snažíme se rozmisťovat bomby tak, abychom ničili naše protivníky. Umělá inteligence protivníků mě příjemně překvapila. Někteří vám svým uvažováním a neustálým útěkům před nastraženými bombami dokážou rozproudit krev v žilách.

fire1

FireLords HD
FireLords HD

Rail Rush

V důlním vozíku se vydáme na honbu za diamanty. To však nebude hlavní úkolem této hry, protože se jedná o nekonečnou „běhačku“. (stejně jako Temple run, Agent Dash a další.). U takovýchto her už snad ani není co zmiňovat, protože se jedná o úplnou klasiku v jiném provedení. Jedinou novinkou proti všem konkurenčních hrám je možnost sbírat zmiňované diamanty pomocí gyroskopu. Jinak se hra ovládá pomocí gest. Skrze mikrotransakce můžeme nakoupit jak skiny, tak power-upy.

rail rush1

Rail Rush
Rail Rush

G-Jump

Je logická hra, která se graficky nese v barvách filmu Tron. V každém kole se budete snažit dostat malou kuličku do víru a to pomocí odrážení od zdí. Po tapnutí na kuličku se zobrazí její směr letu, který můžete táhnutím prstu regulovat. Výborné na této hře je, že vidíte dráhu, jež kulička poletí a to klidně i po několika odrazech. Zpočátku vám G-jump může připadat velmi jednoduše, po chvíli hraní však zjistíte, že jednotlivá kola jsou navržena docela chytře a brzy u hry budete muset začít používat mozek.

gun1

G-Jump
G-Jump

The Curse

Na rozdíl od předchozí hry je The Curse čistě logická hra, jejíž hádanky vám dají zabrat hned zpočátku. Nedopatřením jste osvobodili zlého čaroděje a pouze splněním všech hádanek ho zase zapečetíte zpátky. Hra má naprosto uklidňující a zároveň mysteriózní hudební doprovod. Jednotlivé hádanky jsou opravdu skvěle zpracovány a ve velkém případě se snaží neopakovat. Dle mého názoru se jedná o jednu z nejlepších logických her poslední doby a možná i vůbec.

curse1

Video

Pařba na víkend – tipy na Android hry 79

Pařba na víkend - tipy na Android hry 79

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)