Pařba na víkend – tipy na Android hry 132

frontiers featured

Jako první vás v dnešním díle čeká skvělá FIFA 14 se skutečnými hráči, licencovanými týmy a zcela novým intuitivním ovládáním prostřednicvím gest. Následuje snad nejpopulárnější mobilní hra na světě v novém pokračovaní Angry Birds Star Wars 2. Jako další hru jsme pro vás vybrali zajímavou plošinovku The Secret Of Space Octopuses, ve které si zabojujete s mimozemskými chobotničkami a také vyřešíte pár logických hádanek s využitím fyziky. Předposlední hrou je možná nejlepší Tower Defense hra, jedná se o novinku Kingdom Rush Frontiers. Na závěr si zazávodíme v parádní arkádovce s mini bugínami ve hře MotoHeroz od Ubisoftu.

FIFA 14

Další díl populární fotbalové hry FIFA je na Google Play. Čekají nás skuteční hráči, týmy a také ligy. Těch je ve hře 33 a skrývá se v nich více než 600 licencovaných týmů a 16 000 hráčů. Nová FIFA nabídne zcela nový systém intuitivního ovládání pomocí gest. Můžete si také vytvářet vlastní týmy, obchodovat s hráči apod. Kromě klasického Kick Off módu si lze ve hře dokoupit i manažerský či turnajový mód. Po grafické stránce se nejedná o kdovíjakou extázi, avšak některé animace (pohyby) hráčů vás určitě překvapí. Jako tradičně se dočkáte i parádního soundtracku. FIFU 14 si můžete stáhnout zdarma a platit nemusíte ani za úvodní zápas. Pokud však budete chtít hrát i nadále, musíte si zakoupit některý z dostupných módů.

fifa 14 1

afac6c08a0573b7995d249000545fd1d?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Angry Birds Star Wars 2

Rozzuření ptáci se vrací v druhé Star Wars epizodě. To, že už jsou Angry Birds poměrně ohranou záležitostí vůbec neznamená, že by se to týkalo i nově představeného dílu. Ten je totiž naprosto skvělý a to po všech stránkách. Rovio do hry vneslo zcela nové mechanismy a samozřejmě také postavy. Některé z těchto mechanizmů doslova mění dosavadní strukturu hry a vnáší do ní zcela svěží vánek. Ve hře lze dále hrát buďto za temnou, nebo světlou stranu síly. Každá ze stran disponuje jinými ptáky s odlišnými schopnostmi. Tento díl Angry Birds se rozhodně povedl a proto jej nezbývá než doporučit a to všemi deseti.

angry birds star wars 2 2

Angry Birds Star Wars II Free
Angry Birds Star Wars II Free

The Secret Of Space Octopuses

Jedná se o plošinovou hru, ve které se řeší hádanky a bojuje se s mimozemskými chobotničkami. Ty unesly hlavního hrdinu, jehož jedinou záchranou bylo si vyrobit svého robota pojmenovaného jako B.O.T. S tímto robůtkem se vydáte na cestu několika rozdílnými levely, budete řešit logické hádanky za pomocí speciálních předmětů, s nimiž můžete téměř libovolně manipulovat. Váš robot dokáže skákat, kopat a boxovat, krýt se a absorbovat okolní předměty. V praxi to vypadá asi tak, že pokud se například nemůžete dostat na vyvýšenou plochu, hodíte pod sebe jeden nebo rovnou dva kameny na sebe a následně po nich vyskáčete vzhůru. Takovýchto fintiček je ale ve hře mnohem více. The Secret Of Space Octopuses nabídne skvělé grafické zpracování, především navržení jednotlivých levelů je opravdu povedené.

The Secret Of Space Octopuses 1

a3590323fceee96236a509e1f2605c06?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Kingdom Rush Frontiers

Vím, že to říkáme pořád, ale tohle je opravdu ta nejlepší tower defense hra pod sluncem, nebo tedy alespoň na Google Play. Samozřejmě se jedná o pokračování TD hry Kingdom Rush. Oproti klasickým TD hrám má Kingdom Rush rozhodně navrch a to především díky velkému množství rozdílných upgradů jednotlivých věží a možností ovládat vašeho hlavního hrdinu (ten získává zkušenosti, levely a můžete mu dokupovat nové schopnosti). Čas od času narazíte na obrovské bosse a jinak se setkáte až se 40 různými typy nepřátel, kde každý má svoji silnou a slabou stránku. Kingdom Rush Frontiers je zcela unikátní TD hra s netradičními možnostmi (ve svém žánru her) a rozhodně ji nelze než doporučit.

kingdom rush frontiers 1

Kingdom Rush Frontiers TD
Kingdom Rush Frontiers TD

MotoHeroz

Je pohodová hra na závěr od studia Ubisoft. Při zjištění, že se jedná o studio Ubisoft většinou nelze čekat nic jiného, než kvalitní kousek. U MotoHeroz tomu není jinak i když se nejedná o kdovíjakou bombu. Jedná se o plošinovou závodní hru se sympatickou grafikou a povedeným fyzikálním modelem. Projíždět budete smíšenými lokacemi a sem tam budete plnit různé úkoly. Zazávodit si můžete i v asynchronním multiplayeru přes Facebook. V každém levelu můžete při jízdě do cíle sbírat turba, pružiny pro skok a další předměty. U vašeho autíčka si můžete vylepšovat jízdní vlastnosti za získané zlaťáky. MotoHeroz je zdarma a pravděpodobně vás zabaví. Rozhodně vás ale ničím neurazí.

motoheroz 1

9468b4158b1f30f551f577cf4301f287?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)