Pařba na víkend – tipy na Android hry 250: autodráha, cesta k energii a další

Pařba na víkend

Týden utekl jak voda, je tu pátek a s ním i 250. díl seriálu Pařba na víkend. Dnes pro vás máme další parádní hry pro Android – pojďte je vyzkoušet s námi.

Dragon Hills

Ve svém jádru trochu převrací klasický koncept pohádky, kdy chrabrý princ, na ještě chrabřejším oři, zachrání princeznu z věže. Tato hra vám naopak dá na starost princeznu a jejího obávaného draka, se kterým se bude mstít princi, který ji nepřišel zachránit, ale trochu si přilepšit, jak sami poznáte na začátku hry. Originální koncept, kdy drak letí sám a podržení prstu na displeji draka dostanete v letu pod zem a opětovným puštěním prstu z displeje opět vyletí na vzduch, dělá z této hry ojedinělou záležitost.

Ani drak není všemocný, takže nás čekají překážky, kterým se lze vyhnout, nebo se jim bránit pomocí nejrůznějších power-upů a vylepšení, která můžete na svého dráčka aplikovat. Ve hře jsou i zajímavě řešené souboje s bossy i kompetitivní část hry v rámci achievementů a online žebříčků. Hra má nulovou cenovku a je od studia Rebel Twins, které má v zásobě ještě podobně originální a přesto velmi chytlavé hříčky.

Dragon Hills
Dragon Hills

The Path To Luma

Hra, která vás na první pohled velmi zaujme svojí okouzlující grafikou a jemným a krásným hudebním podtextem. Leckomu asi připomene koncept hry Monument Valley, která se ve vás snažila probudit jakýsi cit pro tyto detaily a o jakýsi lehký, leč důležitý filozofický přesah. The Path To Luma dělá naprosto to samé, ale paradoxní je, že celý koncept nekopíruje, ale naopak vytváří svoje unikátní herní jádro, které k problému životních zdrojů planety přistupuje velmi nevšedně.

Hrajete za androida SAMa, který byl vyslán civilizací Chroma na opuštěné planety galaxie, aby na nich pomocí otáčivého prostředí planety a logických puzzlů, které musí řešit, obnovil ryzí energii dané planety a pomohl ji rozvíjet se dál. Hra krásně reaguje na náš urbanistický styl života, kdy Zemi pouze zneužíváme pro vlastní prospěch a vůbec se neuvědomuje, že bychom naopak tuto energii měli ochraňovat. Hra je zdarma, dokonce bez reklam a mikrotransakcí, což už k tak výborné hře je ještě bonus navíc. Hru vytvořilo studio Phosphor Games.

The Path To Luma
The Path To Luma

Slot Racing

Tato hra ve vás zcela určitě vyvolá nostalgické pocity, kdy jste si jako děti hrávali celé dny s vaší autodráhou. Skoro pravidelně se stalo, že autíčko vypadlo z dráhy a vy jste museli očistit drobné štětinky a vrátit ho do drážky, abyste mohli opět v další zatáčce vylétnout. Každopádně hra Slot Racing toto vše vyřeší za vás a vy jen budete přidávat a ubírat plyn.

Hra je opravdu free, takže reklamy tu najdete, ale stejně tak velké množství obsahu. Autodráhy dle reálných předloh okruhů, například Monza či Silverstone, editor pro vytváření vlastních tratí, závody až čtyř autíček najednou, ale hlavně lokální multiplayer na jedné obrazovce, multiplayer přes Bluetooth či srovnávání vašich časů přes Facebook. Na to, jak hra vypadá při prvním pohledu velmi jednoduše, nabízí opravdu kopec zábavy. Souvisí s tím i garáže, kde máte tři typy autíček, u kterých můžete libovolně měnit primární a sekundární barvu. Hra je od studia Mobialia, které má v rukávu například i zajímavou aplikaci na rozpoznávání barev Color Detector.

Slot Racing
Slot Racing

250 Juegos Gratis

Jako třešnička na dortu je v této Pařbě trochu netradiční hra, která je spíš takové poděkování vám, že stále sledujete Pařbu na víkend. Díky tomu jsme vám tak byli schopni přinést 250 dílů této série, která bude dále pokračovat. Jako takový bonus je poslední hrou španělská aplikace 250 Juegos Gratis, která v náhodném pořadí zprostředkovává vybrané hry, které nemusíte nijak instalovat, ale rovnou přes tuto aplikaci hrát.

Samotná aplikace je velmi jednoduchá, otevřete ji a z miniatur vyberete příslušnou hru zdarma, která vás zaujme, případně dáte refresh a vyberete si z nově načtených her. Nějakou skvělou pecku nehledejte, aplikace možná vypadá pofidérně a hodně jednoduše, ale vězte, že pokud nevíte, co si chcete zahrát a máte chuť hrát třeba pět minut, může být tato aplikace velmi dobrým rádcem. A ano, číslovka v názvu aplikace a číslo této pařby není čistě náhodná záležitost.

250 Juegos Gratis
250 Juegos Gratis

Video Pařba na víkend 250

Pařba na víkend – tipy na Android hry 250

Pařba na víkend - tipy na Android hry 250

Spuštění videa na mobilu.

Pařba na víkend (Android hry)

Ještě jednou děkujeme moc za podporu a sledujte nás i nadále, ať vám žádný další herní tip neunikne!

Dejte nám do komentářů vědět, jak se vám nová podoba seriálu Pařba na víkend líbí.

Jan Blažek
O Autorovi - Jan Blažek

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)