Pařba na víkend – Tipy na Android hry 57

gangstar2

V dnešním díle nás čeká veleúspěšné pokračování hry Gangstar, dále pak silně návyková skákačka Ninja Go!, 2D verze hry Portal, motorkářská Flip Riders a na závěr portace úspěšné retro hry Cannabalt.

Gangstar Rio

Konečně jsme se dočkali třetího pokračování gamelofťácké hry Gangstar. Na první pohled se autoři inspirovali herní sérií Grand Theft Auto, konkrétně jejím dominantním prvkem, otevřeným světem. Ocitnete se v Riu, a co právě tam budete dělat je pouze a jenom na vás. Základem jsou samozřejmě mise, jejichž plnění zaručí, že se u hry nezačnete nudit. Co se týče dopravních prostředků, můžete používat auta, motorky, čtyřkolky, vrtulníky a letadla. Jedná se o poměrně široký výběr, který se vám nabídne i při oblékání, vybírání zbraní a nákupu dalších mnoha doplňků. Nejnovější Gangstar mě rozhodně překvapil, je slušně optimalizovaný, takže po většinu času běží zcela plynule. Mise jsou konečně zábavné a volnost města na vás doslova dýchá.

gangstar

Gangstar Rio: City of Saints
Gangstar Rio: City of Saints

Ninja Go!

Je naprostá lahůdka pro casual hráče, jako jsem například já ;). V Ninja Go! budete skákat po bambusech a všemožných plošinách, abyste se dostali do cíle. Váš hlavní hrdina disponuje trojskokem, který si můžete rozumně rozvrhnout, aby nedošlo k pádu. Jestliže trojskok nebudete používat, vytvoří se combo zvané super dash, se kterým se dostanete o několik překážek dále bez sebemenšího úsilí.

ninja1

916ea70bbbad62c94fec789afe773ad9?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

StillAlive Droid

Znáte hru Portal/Portal 2? Tato skvělá logická hra na PC je nyní skoro dostupná i pro mobilní telefony s operačním systémem Android. Jedná se sice o neoficiální 2D verzi, ale i tak si u ní užijete spoustu logických hádanek a legračních momentů. Ovládání je vcelku jednoduché, portály se střílejí tapnutím na display (kombinace delšího a kratšího stisknutí).

stillalive1

fbc0c98b6b24a8364c4071e2040e1e4d?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Flip Riders

V této hře se vžijete do role kaskadéra na motorce.  Budete skákat přes překážky, dělat salta a zpomalovat čas. Při slow-motionu se zpomalí i hudba, což působí parádně. Navíc pak máte dost času na ovládnutí svých manévrů. Flip Riders se nese v animované grafice, snadno se ovládá a nezbývá než doporučit.

flip riders1

18b3726d7c4b8f1fff8d6c49881b21a7?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Cannabalt

Já vážně nerozumím tomu, proč tuhle hru pořád hraju. Je to skákačka a neděláte v ní nic jiného, než že neustále skáčete. Grafika je old-school, stejně tak i hudba.  Nevíte kam běžíte, nevíte proč běžíte, prostě běžíte. Jednu věc ale této hře nemůžeme upřít, je prostě zábavná jako hrom!

cannabalt1

Video

Pařba na víkend Tipy na Android hry 57

Pařba na víkend Tipy na Android hry 57

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)