Panoramatická kamera streamující 360° video do vašeho Androidu – další úspěch na Kickstarteru

bublcam

Na známém crowdfundingovém portálu Kickstarter se před několika dny objevil další velice zajímavý projekt. Jedná se o videokameru Bublcam, která dokáže pořizovat panoramatické fotografie a videa s rozsahem 360°. Obslužná aplikace bude dostupná pro zařízení s desktopovými operační systémy, Androidem a iOS – zařízení společnosti Apple. Díky aplikaci vám kamera umožní videotelefonovat s celou rodinou sedící okolo stolu. Při prohlídce nového bytu bude stačit, aby makléř postavil kameru doprostřed místnosti a vy si prohlédnete byt z pohodlí domova. A i v případě, že budete chtít ukázat svým blízkým, na jak krásném místě se nacházíte, vždy bude stačit zapnout kameru a umístit ji na vhodné místo s výhledem na všechny strany. Člověk u displeje telefonu, tabletu nebo počítače pak bude moci v reálném čase posouvat video okolo osy kamery a sám se tak rozhodnout, na co nebo koho se chce v průběhu přenosu dívat. Bublcam umí také pořizovat panoramatické fotografie v rozlišení 14 Mpx.

Bulbcam - záběr všech kamer před složením do panoramatického snímku Bulbcam – záběr všech kamer před složením do panoramatického snímku

Během pouhých 5 dní získala Bublcam podporu ve výši 200 tisíc dolarů a dvakrát tak překročila původně požadovanou částku 100 tisíc dolarů. Kampaň bude trvat ještě více jak měsíc, takže předpokládáme, že se vybraná částka ještě hodně zvýší a máme zde potenciálního kandidáta na další rekord na Kickstarteru. Kamera se nám velice líbí a doufáme, že se nám dostane do rukou co nejdříve. Představte si ty možnosti při natáčení rodinných videí, kde už nebude nikdo chybět, nebo video z párty, kde se už nestane nic neviděného „za kamerou“.

Nejlevnější aktuálně dostupná varianta je k dispozici za 449 dolarů s poštovným 30 dolarů, což v přepočtu před zaplacením daně tvoří zhruba 9 700 korun, pokud máte ale o kameru zájem, určitě si pospěšte, každou hodinu průměrně 3 kamery zmizí.

Na následujícím videu si můžete prohlédnout prezentaci Bublcam z úst jejich tvůrců společně s praktickými ukázkami přenosu a ovládání obslužné aplikace.

http://youtu.be/xTNIhaD1_L4

 

Specifikace:

  • video: FullHD 15 snímků za sekundu , HD 30 snímků za sekundu (H.264)
  • fotografie: 14 Mpx
  • úložiště: microSDHC
  • konektivita: wi-fi
  • závit na stativ: ano
  • cena: od 449 $ + 30 $ poštovné mimo Kanadu

zdroj: Kickstarter

Ondřej Mika
O Autorovi - Ondřej Mika

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)