TOPlist

Google vyřešil problémy s ozvěnou na telefonech Nexus 6P

nexus-6-problemy-s-ozvenou-ico

Před dvěma týdny jsme informovali o problémech s ozvěnou, které přinesla aktualizace na Android 7.1.1 na telefonech Nexus 6P při použití hlasitého handsfree. Ty se měly projevovat tak, že když uživatel Nexusu 6P přijal hovor přes hlasité handsfree, mohla druhá strana slyšet ozvěnu, svištění, šum či jiné nepříjemné zvuky. Vedle toho uživatel na druhé straně často slyšel v hovoru sám sebe.

Vzhledem k tomu, že update na Android 7.1.1 pro Google Nexus 6P vyšel na začátku prosince, očekávalo se, že problém s ozvěnou vyřeší lednové aktualizace. To se ale nestalo, proto se o něj začala zajímat média.

Problémy s ozvěnou jsou vyřešeny, čeká se na aktualizaci

Jako jedna z možných příčin byla zmiňována funkce pro potlačení šumu. Z toho se dalo usuzovat, že potíže bude možné vyřešit aktualizací softwaru. To se také nakonec podle aktuálních informací podařilo. Vývojáři Googlu po nahlášení chyby začali pracovat na odhalení příčiny a jejím následném vyřešení. K opravě by mělo dojít v rámci příští aktualizace zabezpečení. Pokud tedy vše půjde podle předpokladů, měli by se majitelé Nexusů 6P dočkat již koncem ledna nebo počátkem února. Některé zdroje dokonce uvádějí, že Google potichu uvolňuje aktualizaci s číslem sestavení N4F26J, která potíže s ozvěnou řeší.

Google vyřešil problémy s ozvěnou na telefonech Nexus 6P Google vyřešil problémy s ozvěnou na telefonech Nexus 6P

Samotný Google nezveřejnil příčinu potíží, ani způsob jejího řešení. Vlákno s hlášeními uživatelů však uzavřel s tím, že problém bude vyřešen v následující aktualizaci.

Dočasným řešením může být downgrade na Android 7.0, který však neobsahuje všechny vydané záplaty. Záleží tedy na každém jednotlivém uživateli, zda je pro něj důležitější bezpečnost systému a počká si tedy na update, nebo hlasité hovory.

Zatímco řada uživatelů Nexusů 6P je s Androidem 7.x Nougat spokojena, určitá část z nich se po updatu musela potýkat s nejrůznějšími problémy. Ty se týkaly například výdrže baterie nebo opakovaných restartů v nekonečné smyčce („bootloop“). Oba se však Googlu podařilo vyřešit.

Zaznamenali jste na svém Nexusu 6P problémy s ozvěnou?

Zdroje: theandroidsoul.com, code.google.com, nashvillechatterclass.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)