Opera se dočkala velkých změn

Opera-logo

Webový prohlížeč Opera si našel cestu do srdcí mnoha uživatelů – z velké části i díky tomu, že obsahuje „fičuru“ v podobě režimu Opera Turbo. Díky proxy technologii je pak načítání stránek optimalizováno i pro pomalá připojení, což je v naší zemi stižené datovou „tmou“ víc než užitečné.

Jak jste se už možná dříve dočetli, vývojáři Opery se rozhodli pro zásadní krok: vlastní vykreslovací jádro nahradili enginem Webkit, který pohání například Chrome nebo webový prohlížeč v AOSP buildech Androidu. Pár uživatelů sice ze začátku remcalo, že právě vlastní jádro bylo na Opeře nejlepší, ale po vyzkoušení prohlížeče na vlastní kůži myslím, že můžeme být klidní. I podle prvních reakcí uživatelů je nová Opera povedená, stránky načítá bleskově a až na pár nepatrných zadrhnutí je o pořádný krok před předchozí verzí.

 

nexusae0_Screenshot_2013-03-04-21-30-27

Navíc se oblíbený prohlížeč dočkal nového a velmi hezkého kabátku. Větší důraz je kladen na gesta, tudíž ubylo ikon a zavedená stránka se „Speed Dial“ záložkami dostala rovněž nový design.

A pokud hledáte, kde se zapíná Turbo režim, vězte, že byl z nějakého pro mě neznámého důvodu pojmenován Off-Road Mode.

Discover our best browser for Android

Discover our best browser for Android


 

Opera browser beta with AI
Opera browser beta with AI

Zdroj: Androidpolice

Jan Olejník
O Autorovi - Jan Olejník

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (33)