TOPlist

Telefon OnePlus 2 oficiálně – trefa do černého, nebo zklamání?

oneplus 2 hlavni

Tak jsme se dočkali. Ve 4 ráno našeho času proběhlo oficiální představení telefonu OnePlus 2, a to ve virtuální realitě. Spoustu parametrů tohoto zařízení jsme již znali předem, takže pro nás nebyly žádným překvapením. Pojďme se podívat, jak nový OnePlus 2 vypadá, co nabídne a za kolik si jej budete moct pořídit.

Nejprve začneme základními specifikacemi OnePlus 2:

  • Displej: 5,5″, 1080p.
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 810.
  • RAM: 4GB / 3GB LPDDR4.
  • Úložiště: 64 GB / 16 GB
  • Fotoaparát: 13MP, 5MP přední, 4K nahrávání videa.
  • Baterie: 3300 mAh.
  • USB: Typ-C.
  • OS: OxygenOS Android 5.1.
  • LTE: FDD-LTE: Bands: 1/3/5/7/8/20 – frekvence 800/850/900/1800/2100/2600.

Při pohledu na rendery vás na první pohled určitě zaujme rámeček, který je tvořen slitinou hořčíku. Přední straně OnePlus 2 dominuje 5,5 palcový displej, vespod se nachází středové (domovské) tlačítko, ve kterém je rovněž integrován senzor otisku prstu. Ten by měl být údajně rychlejší, než je tomu u iPhonu. Středovému tlačítku po stranách sekundují 2 senzorová. Jedním ze zajímavých prvků zařízení je postranní tlačítko určené k přepínání zvukových profilů. Neméně vítaným, ale zato očekávaným prvkem telefonu, je USB konektor typu C pro pohodlné nabíjení.

Zadní strana zařízení je tvořena osvědčeným povrchem, který jsme mohli vidět u původního OnePlus – varianty Sandstone Black. Pokud se vám tato barva či materiál nezamlouvá, nemusíte zoufat – OnePlus totiž naplní slib z původního modelu, a proto si budete moct dokoupit několik stylových krytů, včetně bambusového. Na zádech telefonu se nachází 13MPx fotoaparát s optickou stabilizací, duální přisvětlovací LED diodou a laserovým zaostřováním.

OnePlus 2 – 2016 Flagship Killer

OnePlus 2 - 2016 Flagship Killer

Co se týče výkonu, OnePlus vsadilo na procesor Qualcomm Snapdragon 810, který ovšem ve spolupráci s výrobcem povýšilo na verzi 2.1 – zřejmě kvůli spekulacím ohledně přehřívání. OnePlus 2 se bude prodávat ve 2 variantách – první, která nabídne 16GB úložiště a 3 GB operační paměti RAM a druhá, jejíž kapacita úložiště činí 64 GB a místo 3 disponuje hned 4 GB RAM. Paměť RAM typu DDR4 navíc zajistí nejen větší výkon, ale i energetickou nenáročnost. Uživatelskou paměť si bohužel žádným způsobem nerozšíříte, telefon v sobě totiž nemá microSD slot.

Oneplus 2 - kryty

Do telefonu OnePlus 2 můžete vložit 2 SIM karty. Telefon v rámci konektivity podporuje většinu moderních standardů včetně LTE, a to na všech, pro ČR, důležitých frekvencích. Co nás na novince příliš nenadchlo, je absence NFC a rychlého nabíjení QuickCharge. Baterie zařízení, která nabídne 3300mAh kapacitu, by v kombinaci s Full HD rozlišením (a nikoliv QHD) mohla zajistit velmi slušnou výdrž.

oneplus 2 - sim karta

Jaký systém můžete ve OnePlus 2 očekávat? No přece Oxygen OS, což je jakási upravená verze čistého Androidu. Jak již bylo ve specifikacích uvedeno, Android přichází ve verzi 5.1.

oxygen os oneplus 2

Nyní se dostáváme k ceně. Za kolik a jak si budete moct OnePlus 2 zakoupit? Za 16GB variantu zaplatíte 9199 Kč a za 64GB variantu 11 099 Kč. Prodej přitom začne již 11. srpna, a to skrze pozvánky. O podrobnějších informacích, týkajících se systému pozvánek, vás budeme brzy informovat, a to v samostatném článku.

oneplus 2 ceny

Jak se vám OnePlus 2 líbí?

Zdroje: Phonearena.com, Phandroid.com.

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (54)