Odhalování OnePlus 2 pokračuje: novinka nabídne čtečku otisků prstů

fingerprint

Očekávaný nástupce populárního „flagship killera“ z Číny byl zase o další kousek poodhalen. OnePlus 2 nabídne kromě výkonného chipsetu Snapdragon 810 a USB-C také pokročilou čtečku otisků prstů. Nutno podotknout, že byť již čtečka otisků prstů není nijak zvlášť neobvyklá součást smartphonů, příliš se o ní ve spojitosti s OnePlus 2 nemluvilo a indície v podobě údajných uniklých snímků novinky naznačovaly, že jí telefon vybaven nebude. Vše je tedy nakonec jinak, a co víc, nebylo by to OnePlus, aby se nepochlubilo, že jeho řešení je lepší než řešení, která používá konkurence.

oneplus 2

Dle vyjádření Petea Lau, který aktuálně zastává pozici CEO společnosti, na oficiálním fóru OnePlus se tak nemusíme bát, že by v telefonu byla použita některá ze čteček otisků využívající zastaralou technologii, s jakými se můžeme, zvlášť v případě chytrých telefonů pocházejících z Číny, setkat poměrně často. Naopak by měla být čtečka obsažená ve OnePlus 2 jedna z nejpokročilejších, s jakými se vůbec můžeme setkat a svými bleskurychlými reakcemi by měla překonat dokonce i TouchID od amerického giganta Apple. Krom toho nabídne OnePlus 2 možnost uložit až 5 sad otisků prstů.

Smartphone OnePlus 2 bude představen již 27. července „ve virtuální realitě“ a tuto událost tak budeme moci sledovat například s nasazenými brýlemi Google CardBoard.

Jak se stavíte ke čtečkám otisků prstů ve smartphonech? Jsou podle vás užitečné či zbytečné?

Zdroj: forums.oneplus.net.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (26)