TOPlist

Ohnutý LG G Flex má problém – na displeji se objevují bublinky

Ohnutý LG G Flex má problém - na displeji se objevují bublinky

Chytrý telefon se zahnutým/flexibilním displejem LG G Flex je ukázkou praktického uplatnění moderních technologií v praxi. V určitém pohledu bychom tento model mohli označit jako prototyp, na němž výrobce prezentuje své schopnosti. Technologie výroby flexibilního displeje, použitá u tohoto modelu, je teprve v plenkách – je velmi drahá a neobejde se bez specifických problémů, možná by se dalo říci, že poněkud předběhla svou dobu.

Ohnutý LG G Flex má problém - na displeji se objevují bublinky Ohnutý LG G Flex má problém – na displeji se objevují bublinky

Nedlouho po zahájení prodejů tak začala část uživatelů hlásit, že se na povrchu obrazovky objevily malé „bubliny“ (nejčastěji dvě), které lze zaznamenat nejen dotekem, ale i pohledem, když se na telefon podíváte pod určitým úhlem. Následně o tomto problému informoval také internetový magazín The Korea Times.

Společnost LG se již vyjádřila v tom smyslu, že si bylo vědoma tohoto problému ještě před zahájením prodejů, proto váhala s jeho uvedením na trh. Pak je ale poměrně nepříjemné, že na tento typ defektu výrobce předem nijak neupozornil.

Jednou z typických vlastností těla telefonu LG G Flex je jeho pružnost – při dostatečném tlaku se dá zařízení prakticky narovnat, po uvolnění se vrátí k původnímu tvaru. Část uživatelů se domnívá, že právě to je důvodem vzniku nerovností na obrazovce, která se při takovém chování natahuje a smršťuje. S ohledem na to, že se problém projevuje v masovém měřítku prakticky u všech prodaných kusů, lze ale předpokládat, že se vady pravděpodobně objevují samy od sebe.

LG tvrdí, že hrboly jsou důsledkem nadměrné síly a napětí, které působily na zařízení, a varuje před hrubým zacházením s tímto mobilem. Dále se reakce výrobce nese zhruba ve stylu „to není výrobní vada, ale vlastnost konstrukce“. LG tvrdí, že „bubliny“ časem samovolně zmizí, čemuž lze prý pomoci mírným tlakem.

Důležité je, že hrbolky nemají vliv na dotykovou vrstvu, takže mobil i nadále funguje, zobrazuje obraz a správně reaguje na doteky.

Zdroje: 3DNews, Mobil Telefon, Phandroid a Android Beat.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (28)