Oficiální představení telefonu Motorola Moto G – specifikace, dostupnost a cena

Moto G ico

Společnost Motorola dnes na speciální akci oficiálně představila dlouho očekávaný model mobilního telefonu Motorola Moto G, který se svými specifikacemi a cenou řadí do střední třídy. Novinka přináší veškeré vychytávky z vyššího modelu Moto X, cenová hladina se však pohybuje o něco níže. Dočkáme se novinky i na evropském kontinentu? Jaké jsou oficiální parametry? Na to se společně podíváme v tomto článku.

Moto G Announcement

Pod kapotou nového modelu Moto G tepe čtyřjádrový procesor Snapdragon 400, který je taktován na frekvenci 1,2 GHz. Asistovat mu bude grafická karta Adreno 305 a o plynulé prostředí se postará paměť RAM s kapacitou 1 GB. Displej má velikost 4,5 palce a rozlišení 1280 x 720 pixelů (329 ppi). Celý telefon pohání systém Android 4.3 Jelly Bean, aktualizace na nejnovější Android 4.4 KitKat uživatelé mohou očekávat v průběhu ledna.

Hlavní fotoaparát disponuje rozlišením 5 MPx a schopností natáčet až 720p video. O videohovory se postará přední kamera s rozlišením 1,3 MPx. Pod zadním krytem se ukrývá baterie s kapacitou 2070 mAh.

nexusae0_26

Telefon bude dostupný v 8 a 16 GB variantě, bohužel bez možnosti rozšíření o microSD kartu.

nexusae0_specs

A teď to nejzajímavější nakonec. Doporučená cena pro 8GB model bude $179 (cca 3600 Kč) a pro 16GB model $199 (cca 4000 Kč), ceny jsou bez kontraktu. Telefon bude dostupný ještě tento týden v Brazílii a v části Evropy. Během následujících několika týdnů bude dostupný na celém evropském kontinentu, USA paradoxně přijde na řadu jako poslední, a to v průběhu ledna.

http://youtu.be/VunSqD1MOjE

Těšíte se na tento model i v České republice?

Zdroj: Android Police

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)