Oficiální aplikace České pošty již ke stažení

36706

Česká pošta dnes představila oficiální aplikaci pro Android i iOS. Jedná se o velmi pozitivní počin i vzhledem k tomu, že komunita uživatelů chytrých telefonů stále významně roste. Mohli bychom jen dodat, že podobná aplikace zde mohla být již dávno, pro tak významnou společnost je přítomnost aplikace usnadňující život svých klientů prakticky nutností.

Podle podacího čísla umí aplikace sledovat váš balík. Podobně, jak je tomu i na oficiálních stránkách pošty. Aplikace přidává možnost sledování zásilky pomocí Google Maps anebo načtení čárového kódu zásilky. Ten si aplikace uloží, a jakmile bude zásilka zadána do systému, budete o jejím stavu pravidelně informováni.

Mezi další funkce patří vyhledávání poštovních směrovacích čísel. Do filtru zadáte město a výsledkem bude PSČ. Nutno dodat – toto umí i samotný Google  :-)

Poslední funkcí je vyhledávání pošty. Ideální, pokud jste v cizím městě a potřebujete odeslat balík. Vyhledávat můžete dle města, PSČ, ulice, apod. Nejužitečnější funkcí je však vyhledávání nejbližší pošty v závislosti na vaší poloze (pomocí GPS).

Aplikace České pošty je zdarma a její užitečnost musí posoudit každý sám. Osobně si myslím, že nejpovedenější záležitostí je sledování trasy zásilky pomocí mapy. Nemusíme tedy startovat oficiální webstránky pošty, čímž ušetříme drahocenné MB z FUP. Srovnání s ostatními – podobně zaměřenými aplikacemi si necháme na příští týden, kdy pro vás chystáme podrobnou recenzi této aplikace. Již nyní s námi můžete diskutovat a sdílet svoje postřehy z užívání této „appky“.

CZ Post

ce4a8cba01fc9b2deb87fdeda1ea3b5f?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(
[via ceskaposta.cz]

Tomáš Hochmuth
O Autorovi - Tomáš Hochmuth

Nadšenec do všeho Androidího, hledám kvality tam, kde by je nikdo nehledal. Rád recenzuji levné Androidy, jelikož jsou to ony, se kterými přichází začátečníci nejvíce… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (39)