Obchod Play v nové verzi 5.1.11 přináší sekci „Můj účet“ a historii objednávek

obchod_play_ico

Google vydává aktualizaci klientské aplikace svého repozitáře Obchod Google Play s číslem verze 5.1.11. Vývojář Kirill Grouchnikov na sociální síti Google+ prezentoval některé novinky, které nejnovější update přinese. Kromě dalšího vylaďování vzhledu podle posledních designových trendů je největší novinkou sekce „Můj účet“ („My Account“). Najdete zde:

  • možnost jednoduššího přidání platebních karet,
  • využití dárkových kódů (u nás zatím nedostupných),
  • nákup kreditu pro Obchod Play,
  • připojení účtu na platebním serveru PayPal,
  • zobrazení historie objednávek realizovaných prostřednictvím Obchodu Google Play, včetně nakoupených zařízení, filmů, knih a hudby.

Grouchnikov ještě doplnil, že z hlediska vzhledu se uživatelé mohou těšit na stíny vykreslované v reálném čase (platí pro Android 5.0.x Lollipop), konzistentnější design, lepší posouvání obsahu a další vizuální efekty. Změn doznala také postranní nabídka aplikace, která nově zabírá celou výšku obrazovky.

Je možné, že Obchod Play 5.1.11 přinese ještě další novinky, nicméně s jejich seznámením budeme muset počkat na vydání oficiálního seznamu provedených změn („changelogu“).

Aktualizace je tradičně instalována automaticky bez interakce s uživatelem a je uvolňována postupně, takže si na ni budete muset počkat několik hodin až dnů. Jestliže čekat nechcete, můžete si stáhnout a nainstalovat Obchod Play 5.1.11 z některého z následujících odkazů. V takovém případě je ale nutné mít v nastavení povolenou instalaci aplikací ze zdrojů třetích stran a uvědomit si veškerá s tím související potenciální rizika. Instalační balíček je velký 9,7 MB.

Máte již na svém telefonu či tabletu Obchod Play v poslední verzi? Podělte se o své zkušenosti – zejména pokud si všimnete nějaké nové funkce, dejte nám vědět v diskuzi pod tímto článkem!

Zdroje: Droid Life, Android Guys, Phandroid, Android Headlines, Android and Me, Android Police, AndroidSPIN, Phone Arena, Android Central a Kirill Grouchnikov.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)