O2 zvyšuje FUP u mobilního internetu, má to jedno velké ALE

O2 představuje nové tarify Free

Na poli mobilních tarifů se v České republice událo za poslední dobu opravdu mnoho změn. Cena neomezeného volání klesla z řádu mnoha tisícikorun na několik stokorun. Tím to ale nekončí, Telefónica O2 přišla před několika dny s navýšením limitů u mobilního internetového připojení, má to ale jeden háček.

O2_Q1_FREE_RGB_960x360

Změna FUP se netýká pouze nových FREE tarifů, ale úplně všech zákazníků. Mobilní internet s FUP 150 MB se nově rozrostl na 200 MB a vyšší 1 GB varianta se rozrostla na 1,5 GB.

„Změna se týká úplně všech zákazníků: nezáleží ani na tom, zda platí paušálně či využívají předplacené karty. Tímto krokem reagujeme na zvýšenou poptávku našich zákazníků po mobilních datech. Zvýšení FUP našim zákazníkům umožní využívat jejich chytré telefony, tablety a notebooky na Chytré síti opravdu naplno,“ říká Silvia Cieslarová, ředitelka segmentu mobilních služeb společnosti Telefónica Czech Republic.

Kde je ten háček

Zvýšení samo o sobě vypadá velmi dobře, pokud by, jak je již zvykem, nemělo nějaký ten háček. Spolu s navýšením FUPu byla totiž snížena rychlost mobilního připojení po vyčerpání datového limitu. Z původních 200 kb/s se rychlost snižuje na pouhých 64 kb/s download a 32 kb/s upload. Změna se týká pouze fyzických osob s platnou smlouvou, nedotkne se tedy předplacených karet, firemních zákazníků a virtuálních operátorů. Tato změna nebyla oproti navýšení FUPu nikde prezentována a bez detailního prostudování veškerých podmínek by tak zůstala skryta.

Screen Shot 2014-01-15 at 18.22.14

Změna v rychlosti proběhne 8.2.2014 a týká se pouze tzv. „bílé zóny“, tedy prohlížení webu a emailu.

Jak vnímáte změny vy?

Zdroj: Telefónica O2

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (36)