Nugát pro Samsung Galaxy S6 (Edge) může přijít již tento měsíc

Telefony Galaxy S6 a S6 Edge Nougat

Zatímco se Android Nougat pro Samsung Galaxy S7 (včetně verze Edge) pomalu začíná šířit, mnoho uživatelů se také ptá, kdy bude dostupný Nugát pro Samsung Galaxy S6, respektive předchozí dvojici vlajkových modelů Samsungu. Před pár dny jsme v článku „Android 7 Nougat na Samsungu Galaxy S6 nenabídne všechny funkce Galaxy S7“ psali, že termín vydání nám zatím není známý. Nyní máme první informace, které možná překvapí.

Nugát pro Samsung Galaxy S6 je možná doslova za rohem

Tento týden tweetnul první informace Tansu Yegen, viceprezident Tureckého zastoupení Samsung Electronics. Tweet obsahoval aktuální časový rámec OTA aktualizací na Nugát právě pro tyto smartphony a některá další zařízení.

nugát pro samsung galaxy s6 - tweet tureckého viceprezidenta

Tento jednoduchý seznam, jenž nám všem Yegen poskytl naznačuje, že Nugát pro Samsung Galaxy S6 začne vycházet během třetího únorového víkendu. Pro Samsung Galaxy S6 Edge pak ve čtvrtém únorovém týdnu. Samsung Galaxy S6+ by se měl dočkat taktéž již během následujícího víkendu, stejně jako třeba Samsung Galaxy Note 5. Později bude následovat celá řada A (2016) a řada J.

S jistotou platí tyto termíny pro Turecko

Jelikož jde o tweet tureckého viceprezidenta, je nad slunce jasné, že se seznam týká Tureckého trhu. Podle všeho by ale pevninská Evropa měla získat update pro tyto smartphony zhruba ve stejnou dobu. Alespoň z historického hlediska tomu tak vždy bylo.

Jak již víte z výše zmíněného článku, Android Nugát pro Samsung Galaxy S6 již má v online podobě i svou uživatelskou příručku. To samotné znamená, že jsme opravdu těsně před vydáním updatu. Mějte ale na paměti, že zmíněné termíny nejsou daty, kdy vám aktualizace dorazí, ale kdy se poprvé začne distribuovat. Jak jistě víte, naší krajinou prochází několik vln aktualizací, kdy každý operátor si jede tu svou a zpravidla na konci se spustí aktualizace i zařízení z volného trhu.

Až vám aktualizace dorazí, dejte nám o tom vědět. Rádi to sdělíme i dalším čtenářům, kteří na ni čekají.

Zdroj: androidauthority.com.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)