Nový Titanium Backup: „flashněte“ do nové ROMky všechny aplikace a data

tb_ico

Zejména ti, kdož rádi a často experimentují s alternativními ROMkami, jistě znají následující postup: stáhnete novou ROM, zazálohujete všechny aplikace s pomocí Titanium Backup, restartujete do recovery, provedete nandroid zálohu, vymažete všechny cache, nainstalujte novou ROM, spustíte systém, nastavíte ho, pak obnovíte všechny aplikace a jejich data. Ano, je to šílené a to trvá celou věčnost.

Co kdybyste mohli zkrátit potřebný čas na nějakých dvacet či třicet minut? Díky nové funkci, která přibyla v poslední verzi Titanium Backup Pro, je to možné! Nejnovější aktualizace tohoto zálohovacího nástroje s číslem 5.7.0 totiž umí vytvořit soubor ZIP se všemi aplikacemi a daty, který lze „flashnout“ z recovery (případně lze zálohovat jen aplikace, nebo pouze data; podporovány jsou nejen uživatelem nainstalované, ale též systémové programy). To znamená, že hned po instalaci ROM takřka v jednom kroku můžete „flashnout“ všechny vaše programy a pokračovat s novou ROMkou, aniž by bylo nutné cokoli konfigurovat, instalovat, nebo obnovovat. Uvedená funkce je ale dostupná pouze v placené verzi Pro.

V nabídce přibyla funkce Režim obnovení V nabídce přibyla funkce Režim obnovení

Na redakčním SGS2 nám ale nabídla jen zálohu dvou aplikací Na redakčním SGS2 nám ale nabídla jen zálohu dvou aplikací

Nejnovější aktualizace přináší také několik méně významných funkcí, jako je schopnost nahrávat do Dropboxu soubory větší než 150 MB, lepší přehled o místě obsazeném aplikacemi a mnoho dalších oprav a vylepšení, včetně aktualizace překladů.

Pokud jste uživateli Titanium Backup Pro, pak si můžete stáhnout aktualizaci z Obchodu Play (resp. by vám měla být velmi brzy nabídnuta). Jestliže experimentujete s ROMkami a Titanium Backup dosud nepoužíváte, možná je ten nejlepší se na tento šikovný nástroj podívat.

BE8crOzToeDL1oxUIWX2GagEdRR
Titanium Backup ? root
Titanium Track
Verze 5.7.0 (6. 11. 2012)
Velikost 5,4 MB
1.0+

63FjuhKSp2UPjqlfwEIVRV5JM5urgAAAABJRU5ErkJggg==
Zdarma


119,99 Kč

Zdroj: Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (20)