TOPlist

Nový fotočip Sony zaznamená až 960 fps FullHD nebo 60 fps 4K video

sony sensor

Společnosti Sony se v prodejích mobilních telefonů možná nedaří tak, jak by si představovala. Na druhou stranu mezi výrobci mobilních fotočipů stále patří mezi špičku a její produkty nalezneme v široké škále smartphonů od konkurence. Fotočip Sony nalezneme například také v telefonech Google Pixel, které bezesporu patří mezi nejlépe fotící telefony na trhu. Nový fotočip Sony pak má laťku posunout zase o kus dál. Sony již nyní láká na jeho schopnosti v oblasti natáčení videí.

960 fps slow-motion v mobilu?

Nový fotočip Sony sice ještě nemá ani jméno, už teď je však jasné, že v oblasti natáčení videa jej jen tak nějaký mobilní konkurent nepřekoná. Čip v sobě integruje DRAM paměť, díky čemuž dokáže zaznamenat jednotlivé snímky opravdu velmi rychle po sobě – 1 snímek za 1/120 sekundy. To znamená, že nový snímač dokáže jednotlivé snímky videa zaznamenávat 8x rychleji, než současná špička Sony IMX378, kterou nalezneme například ve zmíněných Pixelech.

The Super Slow Motion Movie Taken by 3-layer Stacked CMOS Image Sensor with DRAM

The Super Slow Motion Movie Taken by 3-layer Stacked CMOS Image Sensor with DRAM

Aby toho nebylo málo, vysoké snímkovací frekvence 960 fps lze dosáhnout při FullHD rozlišení. 4K video by měl být čip schopen natáčet až při 60 fps. Vše ovšem za předpokladu, že si s tím vším poradí chipset telefonu. Vysoká snímkovací frekvence se vám však nebude hodit jen při natáčení videa. Díky schopnosti velmi rychle zaznamenat obraz se  pak také vyhnete zkreslení obrazu při focení rychlého pohybu. Snímač má nabídnout rozlišení 21,2 MPx a jeho velikost je 1/2,3″  což znamená velikost pixelů 1,22 µm. Velikost integrované DRAM pak dosahuje 1 gigabitu.

Ocenili byste tento nový fotočip Sony ve vašem příštím telefonu?

 

Zdroje: GSMArena.com, AndroidAuthority.com.

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)