TOPlist

Podívejte se na nové Kontakty Google, kterým vládne Material Design

nove_kontakty_google-ico

Už od března 2015 testoval vyhledávací gigant na adrese contacts.google.com/preview nové Kontakty Google. Postupem času však začínal i kdysi moderní Material Design zastarávat. V březnu roku 2016 byla uvolněna lehce inovovaná verze uživatelům balíku služeb G Suite. Největší změna však přichází nyní, a týká se každého.

Pokud se podíváte na hlavní stránku Kontaktů Google, spatříte zde zbrusu nové rozhraní, posouvající Material Design na další úroveň. Hlavními rysy je rozlišitelnost jednotlivých ovládacích prvků a interaktivnost. Aktualizace webového rozhraní také navazuje na poslední update aplikace Kontakty pro Android z prosince loňského roku.

Co nabídnou nové Kontakty Google?

Poté, co poprvé otevřete nové Kontakty Google, se ve formě několika karet dozvíte tři hlavní novinky:

  • Na kartách kontaktů najdete jak údaje, které jste si k danému člověku přidali, tak ty, které o sobě tento člověk sám sdílel.
  • Duplicitní kontakty vás už nebudou trápit. Své kontakty teď totiž můžete snadno projít a sloučit do jednoho přehledného seznamu.
  • Ať už služby Google používáte jakkoli, všechny své kontakty nyní najdete na jednom místě.

Pak už vám bude představeno nové rozhraní s kulatým tlačítkem v pravém dolním rohu, přes které můžete přidávat nové kontakty. Tato operace probíhá v plovoucím okně, tedy nikoli na samostatné stránce, jak tomu bylo dříve. Stejně funguje i zobrazování karet při prohlížení a editaci kontaktů.

Dalším rysem nového rozhraní je záhlaví s velkým vyhledávacím polem a postranní panel s nabídkou. Kontakty jsou zobrazeny i s avatary, přes které lze provádět výběr více položek. V nabídce najdete odkazy na často používané kontakty, vyhledávání duplicit, štítky, vstup do nastavení, ale také odkaz na starou verzi webové aplikace. Můžete si tak přímo porovnat všechny provedené změny.

Kontakty lze procházet plynule, odpadá tedy listování stránkami. V nabídce pod třemi tečkami pak najdete funkce, jako je označení štítkem, skrytí nebo smazání. Škoda jen, že není možné nastavit, jaké údaje se mají zobrazovat v jednotlivých sloupcích. Ale kdo ví, třeba na tom Google zapracuje a dočkáme se v některé z příštích verzí.

Co říkáte na nové Kontakty Google? Je to krok vpřed, nebo zpět?

Zdroj: androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)