Nové Hodiny Google ve verzi 5 vyladily vzhled a časové zóny

nove-hodiny-google-verze-5-ico

Hodiny Google, které jsou mnohými považovány za zcela postačující aplikaci pro sledování a měření času, přicházejí s aktualizací na verzi 5. Na první pohled nepřinesly nové Hodiny Google nic vysloveně radikálního, ale pokud tuto aplikaci používáte pravidelně, změn si jistě všimnete.

Pojďme se nejprve podívat na oficiální seznam provedených změn, jak ho publikovali vývojáři:

  • Horní ikony mají nově popisky a jsou rovnoměrně rozmístěné po celé liště.
  • V sekci Časovač a Stopky mají tlačítka textové popisky namísto dosavadních grafických symbolů.
  • Použitý font je v nové verzi výraznější.
  • Plynulejší animace budíku.
  • Při zobrazení času v různých časových pásmech je nyní zobrazován i časový posun.
  • Možnost zobrazení aktuálního času včetně sekund.
  • Režim spořiče obrazovky skrývá navigační tlačítka.

Provedené změny si můžete sami porovnat na snímcích obrazovek v tomto článku. Je zřejmé, že se nejedná o významnou změnu grafického rozhraní, nicméně v nové verzi nebude díky textovým popiskům nutné luštit, co znamená ten který symbol.

Kde a jak získat nové Hodiny Google 5?

Ještě v úterý ráno jsme z Obchodu Play stáhli Hodiny Google ve starší verzi 4.6.1. Je tedy zřejmé, že vyhledávací gigant vypouští aktualizaci postupně a k jednotlivým uživatelům se dostane během následujících hodin až dnů. Nezbývá tedy než čekat, až na vás přijde řada.

Pokud se vám čekat nechce, můžete si instalační balíček stáhnout ze serveru APKMirror. V takovém případě je však nutné povolit instalaci aplikací ze zdrojů třetích stran. 6,2 MB velký instalační soubor je podepsán Googlem a inovuje stávající aplikaci. Kryptografický podpis zaručuje, že je bezpečný pro instalaci a nebylo s ním žádným způsobem manipulováno.

Dle statistik Obchodu Play si Hodiny Google nainstalovalo více než sto milionů uživatelů a jejich průměrná známka je 4,1. Aplikace bude fungovat na Androidu verze 4.4 a novější.

Clock
Clock
Co říkáte na nové Hodiny Google? Jaké novinky byste rádi viděli v příští verzi?

Zdroj: androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)