Nová záložka v aplikaci Google prozradí, co vás čeká

nova_zalozka_google_ico

V srpnu se v aplikaci Google/Google Now některým uživatelům objevila nová záložka, která v podstatě rozdělila obsah do dvou sekcí na hlavní a sekundární kanál. Novinka byla označena jako Dashboard a symbolizovala ji ikona antény. V následujících týdnech vyhledávací gigant s tímto prvkem dále experimentoval a nyní se zdá, že dospěl ke konečnému provedení. Nová sekce se jmenuje Upcoming („připravované“ či „připravuje se“) a v poslední verzi přichází s pochopitelnější ikonou místo dosavadní antény.

Nová záložka, název i ikona

Na přítomnost nového tlačítka, které se aktivuje automaticky, má uživatele upozornit modrá překryvná vrstva. Když na tlačítko klepnete, ocitnete se v sekci, kde Google na několika kartách vysvětluje, jaký obsah se tu bude objevovat. Měli byste zde najít agendu plánovaných událostí a schůzek, informace o dojíždění a dopravní situaci, místě parkování, sledované lety, balíky a rezervace. Sekce Upcoming tedy poskytne informační karty s věcmi a událostmi, které se připravují, chystají nebo je můžete očekávat. V první/výchozí sekci nadále zůstane karta s počasím, doporučenými články, sportovní výsledky, karty aplikací třetích stran a další.

Nové rozložení se ve větší míře začalo objevovat asi před týdnem (u některých uživatelů dokonce ještě dříve), nicméně zatím se neukazuje všem. Podle dosavadních zjištění nezáleží na verzi aplikace Google – nová záložka je patrně aktivována na straně serveru. My jsme na redakční Sony Xperia Z3 s Androidem 6.0.1 otestovali aplikaci Google ve verzích 6.6.17.21 a 6.7.13.21, nicméně nová sekce se nám ani přes několik pokusů neobjevila.

Otázkou je, zda je tato cesta tím, co aplikace Google, potažmo Chytré karty/Google Now potřebuje. Dosud měl totiž uživatel veškerý obsah na jedné obrazovce, která se občas natahovala až do obludné délky. Nyní bude muset místo dlouhého rolování kontrolovat dvě sekce, aby zhlédl stejné množství informací.

V tuto chvíli není známo, kdy bude rozdělení na dvě sekce dostupné všem. Pokud ale aplikaci Google používáte často, určitě na nové provedení nakonec narazíte.

Jak jsou na tom naši čtenáři? Objevila se vám v aplikaci Google nová záložka? Dejte vědět v diskuzi pod článkem! Můžete se také podělit o své názory, zda je rozdělení informací v rámci aplikace dobrým nápadem, nebo zbytečnou komplikací.

Google
Google

Zdroje: androidpolice.com, androidheadlines.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)