Nová verze Hangouts upravuje seznam kontaktů a výsledky vyhledávání

nova-verze-hangouts-16-ico

Počátkem týdne byla uvolněna nová verze Hangouts s číslem 16. Teprve včera však Google vydal oficiální seznam provedených změn („changelog“). Hlavní novinkou této aktualizace má být rychlejší nalezení těch správných kontaktů. Samozřejmě nemohly chybět ani opravy nalezených chyb a vylepšení výkonu. Kromě reorganizace seznamu kontaktů a výsledků vyhledávání došlo také k odstranění jedné starší části uživatelského rozhraní.

Co přináší nová verze Hangouts?

Seznam provedených změn, zveřejněný v Obchodě Play, je poměrně krátký. Obsahuje jen dvě následující položky:

  • Teď najdete ty správné kontakty snáze a rychleji
  • Opravy chyb a vylepšení výkonu

Odstranění kontaktů z postranní nabídky

Google se očividně zaměřil na zjednodušení uživatelského prostředí svých aplikací. Naposledy tak ve Fotkách Google odstranil z postranní nabídky tři položky, které byly již delší dobu k dispozici v dolní nástrojové liště. Podobnou, byť výrazně méně radikální, proměnou prošla také nová verze Hangouts, kde z postranní nabídky zmizela položka Kontakty. Na první pohled se může zdát, že tento krok zkomplikuje život uživatelům. Po úpravách v chatech, které přišly ve verzi 14, byste se však bez této položky měli obejít.

Nová verze Hangouts nemá kontakty v postranní nabídce Nová verze Hangouts nemá kontakty v postranní nabídce

Změny v seznamu kontaktů a vyhledávání

Úpravy však neskončily jen u postranní nabídky. Jak napovídá již titulek tohoto článku, další změny proběhly v seznamu kontaktů a výsledcích vyhledávání. V poslední verzi Hangouts seskupuje kontakty poněkud jinak než dosud. Zatímco předchozí verze 15 rozdělovala kontakty na časté a ostatní, nejnovější aktualizace přináší změnu. Skupiny jsou tentokrát tři: časté, ty co používají Hangouts, a ty, které ho nepoužívají. Z pojmenování je poměrně zřejmé, co v které sekci najdete. Aplikace si také hlídá duplicity, takže kontakty, které naleznete v častých, už nejsou uváděny v dalších skupinách.

Hangouts 16 s jinou organizací kontaktů Hangouts 16 s jinou organizací kontaktů

K podobné změně dochází i ve výsledcích vyhledávání, kde se nejčastější kontakty spojují s kontakty na Hangouts, zatímco skupina „Vaše kontakty“ byla zrušena. Do popředí se ve výsledcích také dostávají skupiny.

Změnou prošly také výsledky vyhledávání Změnou prošly také výsledky vyhledávání

Určitě je pěkné, že Google věnuje takovou pozornost organizaci kontaktů. Ocení to zejména pro uživatele, kteří mají tisíce kontaktů, ale je těžké posoudit, zda tyto konkrétní změny skutečně přinesou „jednodušší“ nalezení lidí, které hledáme.

Kde stáhnout nejnovější verzi Hangouts?

Protože je aktualizace na verzi 16 šířena již několik dní, měli byste ji mít ve svém telefonu nainstalovanou. V opačném případě byste se jí měli dočkat v dohledné době.

Pokud se vám čekat nechce, můžete si instalační balíček stáhnout ze serveru APKMirror. V takovém případě je však nutné povolit instalaci aplikací ze zdrojů třetích stran. 31 MB velký instalační soubor je podepsán Googlem a inovuje stávající aplikaci. Kryptografický podpis zaručuje, že je bezpečný pro instalaci a nebylo s ním žádným způsobem manipulováno.

Hangouts
Hangouts
Co říkáte na novinky, které přinesla nová verze Hangouts?

Zdroj: androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)