Stařičká Nokia zachránila život ztracenému turistovi

nokia 3310

Kolem Nokií minulého desetiletí koluje internetem spousta vtipů, memů a legend. Všechny z nich takřka nostalgicky vyzdvihují přednosti telefonů z této doby, o kterých se dnešním top modelům může jenom zdát. Bytelnost a výdrž baterie nejsou právě silnou stránkou telefonů posledních let.

127-hours

Liu Quanming, tak zní jméno 70letého tchajwanského hikera, který se ztratil během turistického výšlapu. Nejprve ztratil kontakt se skupinou, čehož si nikdo další nevšiml, a ke své smůle spadl do průrvy mezi skálami, ze které se nemohl dostat. Blíže nespecifikovaná „oldschool“ Nokia mu během pádu spadla neznámo kam a chudák Liu si tím pádem nemohl zavolat pomoc. V situaci, která připomíná film 127 hodin, měl nakonec štěstí. 250členná záchranná výprava se ještě ten den vydala starého pána hledat. Až pátý den však slavila úspěch a dík patří právě nezničitelné Nokii. Ta nejenže přežila pád do průrvy v celku, ale celých pět dní dokázala zůstat „naživu“ bez vybití baterie. Záchranný tým dokázal zaměřit, odkud mobilní signál vychází a krátce poté byl Liu Quanming nalezen. Prý utrpěl jen lehká zranění.

good-guy-nokia-3310

Přestože bychom dnešní telefony za ty deset let staré určitě nevyměnili, i přístroje minulé dekády měly něco do sebe. Liu na ně po svém zážitku jistě nedá dopustit.

Zdroj: NBC News

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)