TOPlist

Další Nokia telefon bude mít špičkový procesor

Nokia Telefon

Společnost HMD Global potvrdila na oficiálním účtu Nokia China, že další Nokia telefon dostane špičkový procesor od Snapdragonu. Bude se jednat o vlajkový model a dočkat bychom se ho měli již na veletrhu MWC, který se uskuteční v únoru.

Další Nokia telefon dostane Snapdragon 835

Naposledy se o telefonech značky Nokia mluvilo před pár dny, kdy se podařila vyprodat první várka telefonů Nokia 6 během minuty. Nyní se o rozruch postarala samotná firma, která na čínské sociální síti Weibo potvrdila spekulace. V posledních týdnech se hovořilo o tom, že vlajkový model značky Nokia dostane Snapdragon 835. To se právě potvrdilo.

Podle spekulací se bude jednat o Nokia P1, který by měl být inspirovaný telefonem Sharp Xx3. Velikost displeje tohoto telefonu by se měla zastavit na 5,3“. Procesor by pak mělo doplnit 6GB RAM a 128 GB vnitřní paměti.

Minimálně podle spekulací to vypadá na velmi povedený telefon, problém by ale mohl nastat s cenou, kterou můžeme srovnat s telefonem Nokia 6. Ten patří do nižší střední třídy. Společnost HMD Global, která vyrábí nové Nokia telefony, si za něj řekla 6 300 Kč bez DPH. Z toho se dá odvodit, že na nízkou cenu se zrovna nezaměřují, a i když se Nokia 6 vyprodala rychle. Mezi vlajkovými modely je to trochu jiné. Můžeme to vidět u HTC 10, i když se jedná o téměř perfektní telefon, díky své ceně se moc neprodává, lidé radši sáhnou po telefonech konkurenčních značek.

Co myslíte, že bude největší problém vlajkového modelu Nokia?

Zdroj: nokiapoweruser.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)