Na veletrhu MWC se představila i nová Nokia 3310

Nokia 3310

Spekulovalo se o tom již před MWC, někteří tipovali, že to nebude skutečný telefon, jenže společnost HMD, která má licenci na Nokia telefony to myslí vážně. Jako taková třešnička na dort se představila Nokia 3310 v novém kabátu.

Nová Nokia 3310 dostala několik vylepšení

Jedná se o znovuzrození jednoho z nejprodávanějších tlačítkových telefonů v historii. A i když novinka neběží na Androidu, zaslouží si zde alespoň zmínku, vzhledem k tomu, že původní 3310 prošla rukama většině čtenářů. Nový model se inspiruje starším telefonem, nicméně je tenčí, lehčí a podle tiskové zprávy by měl být i odolnější. Tomu ale v redakci moc nevěříme, protože původní Nokia 3310 je synonymem odolného mobilního telefonu, který vydrží vše.

Nová Nokia je také barevnější, a to včetně displeje. Ten má úhlopříčku 2,4 palce a rozlišení 320 x 240 px. Operační systém je S30 Plus a jedno z pozitiv je určitě to, že v něm najdeme legendárního hada, velmi oblíbenou hru právě ze starších Nokia telefonů. Mobilní telefon má tak 2 MPx fotoaparát. Největší plus by ale měl být ve výdrži. Nová Nokia 3310 by měla ve standby módu vydržet až jeden měsíc nebo telefonovat 22 hodin.

Je jasné, že tento telefon je hlavně marketingový nástroj, jak co nejvíce dostat do povědomí lidí to, že značka Nokia je zpátky. Cena telefonu je 49 eur, což je zhruba 1300 Kč. Dostupný by měl být ve druhém čtvrtletí tohoto roku, stejně jako další Nokia telefony, které byly oznámeny na veletrhu MWC.

Líbí se vám moderní design telefonu Nokia 3310?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)