Nintendo má nové patenty: chystá oficiální Game Boy emulátor?

395908-nintendo_game_boy_advance

Na Google Play nalezneme mnoho emulátorů her ze starších konzolí, ať už se jedná o méně náročné emulátory Game Boye, nebo ty, jenž nám umožňují spustit hry z PSX, Nintenda 64 nebo PSP. V současnosti mají i levné telefony dostatek výkonu pro běh těchto emulátorů a není se tak moc co divit, že si je hráči, kteří se jejich prostřednictvím mohou snadno vracet například do počátků svých „pařanských“ let, poměrně oblíbili.

Nyní se na internet dostaly informace o nových patentech Nintenda, stojícího například za – kdysi velmi populárními – handheld konzolemi Game Boy. Tyto patenty se týkají přímo emulace her z Game Boye a to nejen na mobilních zařízení, ale také například na počítačích nebo obrazovkách zabudovaných v sedadlech vlaků, autobusů, či letadel. Nintendo již nějaké zkušenosti s emulováním starších her má – pro své novější konzole Wii, Wii U a 3DS totiž poskytuje klasické hry z konozolí NES, SNES nebo právě Game Boy. Je však otázkou, jak Nintendo s těmito patenty naloží. Tou méně vítanou variantou by bylo, kdyby měly patenty sloužit jen jako prostředek v boji proti různým neoficiálním emulátorům. Pro mobilní hráče je určitě mnohem příjemnější představa, že Nintendo pracuje na vlastním emulátoru pro smartphony a tablety. Pak by mohlo jednotlivé legendy z Game Boye nabízet buď přímo na Google Play, nebo skrze jednu komplexní aplikaci jako stažitelný obsah.

Game Boy hry

Hrajete na svém telefonu či tabletu hry ze starších konzolí? Uvítali byste oficiální emulátor od Nintenda?

 

Zdroj: TechCrounch.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)