TOPlist

Nexus 6P a Nexus 5X: Vystouplý panel vypadá překvapivě dobře! (videosrovnání)

nexus 6P nexus 5X video

Dvě nejnovější vlajkové lodě Googlu, které mají na zadní straně každá jiné logo výrobce, jsme proti sobě už postavili. Nováček Huawei letos prokázal, že je schopný vytvořit výkonné zařízení se spoustou funkcí a líbivým celokovovým tělem. Ostřílené LG se snažilo designem vsadit na jistotu a nový model se tak nápadně podobá svému dva roky starému předchůdci. Jak si povedou Nexus 5X a Nexus 6P proti sobě v redakci Svět Androida?

Nexus 5X a Nexus 6P proti sobě ve videopohledu

Podrobné srovnání parametrů letošních prvotin se systémem Android 6 naleznete ve článku:

Dnes se ve videopohledu zaměříme spíše na konstrukci a vzhled. Oba modely pro vás v redakci podrobně testujeme a brzy se můžete těšit na kompletní recenze.

Nexus 5X vs. Nexus 6P – první pohled

Nexus 5X vs. Nexus 6P - první pohled

Přední díl obou modelů rozděluje jen úhlopříčka

Z videopohledu je zřejmé, že přední část obou telefonů se kromě úhlopříčky neliší. Nexus 5X si ponechal standardní Full HD displej s vrstvou ochrany Gorilla Glass 3. Displej by měl být ostřejší než jeho předchůdce díky vyšší hustotě pixelů. Oproti tomu větší konkurent Nexus 6P se pyšní QHD rozlišením a na rozdíl od menšího brášky mu hrají reproduktory na obou stranách.

nexus 6P nexus 5X videopohled který si vybrat

„Vypouklý“ panel vypadá překvapivě dobře

Zadní díl je oproti tomu k porovnání zajímavější – prvotní fotografie Nexusu 6P vzbudily nepříliš lichotivou diskuzi na adresu vystouplého černého panelu se senzory a fotoaparátem. Ačkoli hrstka uživatelů hlásila samovolné praskání krycího sklíčka, panel vypadá překvapivě dobře a o mnoho lépe, než na původních fotografiích.

Bezchybná čtečka otisků

Kromě poslušné čtečky otisků prstů už se oba modely liší – Nexus 6P je vyroben z luxusního kovu a Nexus 5X ze speciálně upraveného plastu. Větší a dražší z modelů vzbuzuje v ruce prémiový pocit, přesto je volba designu a zpracování čistě individuální.

nexus 5X nexus 6P koupit

Spustili jsme pro vás zbrusu nový katalog, kde si můžete vyzkoušet srovnání vlajkových lodí Nexus 5X a Nexus 6P vedle sebe na vlastní kůži. Přistane jeden z modelů někomu pod vánočním stromečkem?

Nexus 6P vs. Nexus 5X Kliknutím se dostanete do katalogu pro srovnání Nexusu 5X a Nexusu 6.

Johanna Kovaczicz
O Autorovi - Johanna Kovaczicz

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (16)