TOPlist

Névo: klasické hodinky ke sledování fyzické aktivity

névo titul

Nositelná zařízení zažívají poslední dobou opravdový rozmach, jejich největší slabinou ale často bývá fakt, že se do nich výrobci snaží nacpat co největší množství sofistikovaných funkcí, díky čemuž často trpí designová a mnohdy i praktická stránka věci. Névo jsou na první pohled klasické hodinky, jejichž design se nese v minimalistickém stylu. Uvnitř se však vedle klasického švýcarského, baterií poháněného strojku ukrývá rovněž nějaká ta elektronika navíc…

Díky té Névo poslouží také jako klasický měřič každodenní fyzické aktivity. 11 bílých diod, které se ukrývají v ciferníku, vám ihned prozradí jak jste na tom s plněním vašeho denního cíle. Ten si nastavíte v aplikaci pro mobilní telefon a po zmáčknutí tlačítka na hodinkách se rozsvítí určitý počet diod v závislosti na procentuálním plnění denního plánu ušlé vzálenosti, vykonaných kroků či spálených kalorií. Krom toho jsou hodinky Névo schopny upozorňovat na příchozí hovor či zprávu vibracemi. Hodinky spolupracují s telefony s OS Android od verze 4.3. Tvůrci se chlubí, že jejich hodinky nepotřebují nabíjení. Obsahují totiž dvě klasické hodinkové baterie. První slouží k napájení hodinkového strojku a vydrží až 5 let. Druhá má na starost dodávat energii chytrým funkcím a vydržet má až půl roku.

Névo

Po designové stránce, zdá se, není hodinkám co vytknout. Pouzdro o průměru 40mm je zhotoveno z nerezové oceli a ciferník kryje safírové sklíčko. Vodotěsné jsou však hodinky pouze do 3ATM, což zaručuje pouze základní ochranu například před stříkající vodou, či deštěm. Hodinky budou k dispozici ve 3 barevných variantách. V balení se pak budou nalézat dva řemínky. Jeden elegantní z italské kůže a druhý sportovní, zhotovené z tkaniny. K dispozici budou rovněž zkrácené řemínky pro dámy.

névo 3

Tvůrci hodinek Névo momentálně sbírají finance na rozjetí sériové výroby na crowdfoundingovém serveru IndieGogo a již se jim podařilo vybrat více než 2,5 násobek původně požadovaných 50 000$. První kusy s více než příznivou cenovkou 100$ jsou již rozebrány a momentálně se tak dají tyto hodinky předobjednat za stále příznivých 149$. První kusy hodinek by pak měly být ke svým majitelům odeslány v průběhu března následujícího roku.

Jak se vám minimalistické hodinky Névo líbí?

 

Zdroj: IndieGogo.com

Vašek Švec
O Autorovi - Vašek Švec

Vaška prakticky od dětství zajímaly nové technologie, ať už se jednalo o telefony, počítače či třeba auta. V době, kdy většina jeho kapesného padla na… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)