Některé Sony Xperie Z postihuje „náhlá smrt“

xperia_z_smrt

Majitelé chytrých telefonů Sony Xperia Z čelí poměrně vážnému problému – zařízení se může samovolně vypnout a poté ho již není možné zapnout. Stává se to bez zjevného důvodu, někdy pomáhá tzv. „tvrdý restart“ (se současným stiskem tlačítek pro zapnutí a zvýšení hlasitosti), nicméně toto řešení nefunguje ve všech případech.

Nepomůže ani kříšení svěcenou vodou Nepomůže ani kříšení svěcenou vodou

Existenci problému dokládá značné množství stížností na fóru podpory, jakož i řada čtenářů serveru Xperia Blog. Technici Sony původně předpokládali, že se závada projevuje pouze na telefonech s téměř vybitou baterií, nicméně později začali stejný problém hlásit i uživatelé, jejichž Xperia byla čerstvě nabitá.

Po špatných zprávách ale přichází pozitivní informace: společnost Sony identifikovala příčinu „náhlé smrti“ a bude schopná v dohledné době vydat softwarovou záplatu, která ji opraví. Zatím sice nezazněl konkrétní termín, ale jistě je dobré, že se jedná o chybu firmware, kterou lze řešit updatem, protože chyba v hardware a následná výměna vadných kusů by vyšla finančně podstatně dráž.

Připomeňme, že Sony Xperia Z je aktuálně vlajkovou lodí japonského výrobce – má čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 na 1,5 GHz, 2 GB operační paměti, 5palcový displej s rozlišením 1080 x 1920 s technologií Mobile BRAVIA Engine 2, 16 GB interní paměti a 13Mpx fotoaparát se snímačem Exmor RS. Zařízení je vodotěsné (certifikát IP55 a IP57 – odolává ponoření do 1 m), přední a zadní stranu tvoří kalené sklo a všechny konektory jsou utěsněny gumovými krytkami. Operačním systémem je Android 4.1 Jelly Bean, nicméně majitelé by se brzy měli dočkat aktualizace na Android 4.2.

Veškeré informace o tomto telefonu, které jsme nasbírali v průběhu dvoutýdenního testu, najdete v naší podrobné recenzi Sony Xperia Z – Princezna ze skla.

Zdroje: Hi-Tech@Mail.ru, Android Central, Xperia Blog a Android Headlines

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (51)