Nejnovější aplikace z Google Play #159: vyrazte za kulturou!

nejnovejsi-aplikace-z-google-play_159

Začátek týdne nebývá pro většinu studujících a pracujících právě pozitivním momentem. My se vám ho pokusíme alespoň trochu zlepšit výběrem čtyř nových aplikací, které se objevily v Obchodě Google Play. Tentokrát vám představíme aplikaci na počítání kalorií a nástroj pro chytré ztišení telefonu. Hledáte nějakou zábavu a formu společenského vyžití? Pak vyrazte za kulturou! S výběrem té ideální akce pro vás vám pomůže třetí aplikace tohoto přehledu. Nakonec vám naservírujeme jednoduchou čtečku čárových a QR kódů.

Poundaweek – Calorie Counter: počítejte kalorie

Chcete před vánočními svátky shodit nějaké to kilo, abyste se bez výčitek svědomí mohli pustit do cukroví, bramborového salátu a dalších lákadel? Pomoci vám může aplikace Poundaweek. Jejím cílem je, abyste shodili jednu libru (necelých 0,5 kg) týdně, což je prý optimální rychlost hubnutí bez rizika jo-jo efektu. Aplikace spolupracuje s řadou dalších programů a fitness trackery, ze kterých například čerpá informace o vaší pohybové aktivitě. Místo dietních omezení používá nutriční cíle a funguje v podstatě jako počítadlo kalorií. Vaším úkolem tedy bude jíst méně kalorií, než je stanovený týdenní limit. Když si budete vše poctivě zaznamenávat, poví vám tento program, kolik kalorií, sacharidů, tuků a bílkovin jste během týdne strávili. Poundaweek se sám učí a poskytuje personalizované týdenní přehledy. K nesporným výhodám patří i nulová cena a absence jakékoli registrace.

Aplikace Poundaweek si zatím získala pozornost více než 5000 uživatelů, přičemž její průměrná známka je velmi pěkných 4,5. Balíček velký 4,3 MB můžete použít na zařízeních s Androidem 4.2 a novějším.

Guided Diet Plan and Calorie C
Guided Diet Plan and Calorie C

Dingless – Notification Sounds: ztišení telefonu

Dingless je malá aplikace, která vypne zvuky oznámení a vibrace po nastavenou dobu. To samo o sobě zatím nezní kdovíjak užitečně, nicméně pokud například na Facebooku zuří vášnivá diskuze, možná to oceníte. Dobu ztišení lze nastavit, případně můžete použít poměrně užitečnou funkci vypnutí zvuků, pokud je obrazovka zařízení rozsvícená. V takovém případě jsou notifikace aktivní jen tehdy, je-li zařízení zhasnuté. Další zajímavou funkcí je nastavení prodlevy mezi oznámeními. Pokud nepotřebujete informovat o každém e-mailu hned po jeho doručení, pak vám bude stačit informace třeba jednou za deset minut. Díky Dingless nemusíte telefon přepínat do tichého režimu ani ztišovat zvuk. Podporovány jsou aplikace Facebook Messenger, Whatsapp, Facebook, Twitter, Viber, Tango, QQ, Skype, Instagram, Snapchat, IMO a KIK.

Také tento program za měsíc 2,5 měsíce od publikace vyzkoušelo více než 5000 uživatelů a jeho známka v Obchodě Play je 4,6. Jen 1,5 MB velký soubor můžete instalovat na Android 4.3 a vyšší.

Dingless - Notification Sounds
Dingless - Notification Sounds

GoOut: vyrazte za kulturou!

Také v tomto vydání Nejnovějších aplikací zavítáme do českých luhů a hájů, tentokrát díky aplikaci GoOut, za kterou stojí GoOut s.r.o.. Jedná se o kulturního průvodce, který vám pomůže najít nejzajímavější akce v okolí. Kromě přehledu nejpopulárnějších akcí a tipů můžete použít také filtrování, ve kterém si sami vyberete, zda vás zajímají spíše výstavy, filmy, festivaly, koncerty, divadelní představení, párty nebo jiné druhy kultury. Nechybí základní informace, jako jsou místo, datum a čas, cenovka a popis. Akci můžete sdílet nebo zařadit mezi oblíbené. U některých akcí lze přímo z aplikace zakoupit vstupenku. Program se vyznačuje moderním a snadno pochopitelným rozhraním. Databáze akcí je poměrně široká, takže by vám nemělo uniknout nic podstatného. Takže si stáhněte aplikaci, vyberte si akci a vyrazte za kulturou!

Za necelé tři týdny od publikace si tento program stáhlo více než tisíc uživatelů, přičemž průměrná známka 4,8 svědčí o jejich značné spokojenosti. Instalační balíček velký 5,2 MB lze použít na Androidu 4.2 a novějším.

GoOut
GoOut

QR Code Reader: čtečka kódů

Potřebujete někdy telefonem načítat čárové nebo QR kódy? Čteček je v Obchodě Play nespočet, nicméně QR Code Reader od Mobile Experts 2016 patří mezi služebně nejmladší. Aplikace je naprosto jednoduchá – stačí ji spustit, namířit fotoaparát na kód a vyčkat na jeho přečtení a interpretaci. Jako výsledek dostanete text či čísla a typ kódu, výraz či kód pak můžete hledat pomocí Googlu, odeslat e-mailem nebo SMSkou. Kód je také ve výchozím nastavení automaticky ukládán do systémové schránky. Program spolupracuje s dalšími aplikacemi, takže může zastat roli výchozí čtečky. V případě potřeby je možné zapnout přisvícení bleskem, úspěšné načtení kódu lze potvrdit pípnutím a/nebo vibracemi.

Během měsíce od publikace si tento program stáhlo přes deset tisíc uživatelů a jeho průměrná známka je 4,4. Jen 1,7 MB velký balíček je možné instalovat na zařízení s Androidem 4.1 a vyšším.

QR Code Scanner
QR Code Scanner
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)