TOPlist

Nejnovější aplikace z Google Play #230: zkuste si elektromobil Porsche

Nejnovější-aplikace-z-Googl

Opět je tu pondělí a s ním již 230. pokračování našeho pravidelného seriálu, ve kterém vás seznamujeme s nejnovějšími aplikacemi v Obchodě Play. Tentokrát se budeme věnovat především rozšířené realitě. Vyzkoušet si můžete kreslení v prostoru nebo nábytek z katalogu švédské firmy IKEA. Dále je tu aplikace, která vám najde nejčerstvější ovoce, a nakonec si budete moci prohlédnout koncept elektromobilu Porsche.

Just a Line – kreslení v rozšířené realitě

Google často experimentuje s novými nápady a tím zatím posledním je Just a Line. Jedná se o aplikaci, se kterou můžete kreslit ve 3D prostoru v rozšířené realitě. V podstatě jde o to, že do prostoru kolem sebe nakreslíte různé čáry či jednoduché obrazce a ony zůstanou na místě, i když se pohybujete. Výsledek lze uložit jako video a například vystavit na sociální sítě. Ke svému fungování využívá platformu ARCore, program lze tedy nainstalovat jen na podporované telefony.

Aplikace je v Obchodě Play necelé dva týdny a za tu dobu si ji stáhlo více než padesát tisíc uživatelů. Průměrná známka 3,9 sice není právě vysoká, ovšem promítají se do ní i problémy s (ne)kompatibilitou ARCore. Jen 2 MB velký balíček můžete instalovat na telefony s Androidem 7.0 a novějším.

Make simple drawings in AR with Just a Line

Make simple drawings in AR with Just a Line

Just a Line - Draw Anywhere, with AR
Just a Line - Draw Anywhere, with AR

IKEA Place – vyzkoušejte si nábytek u sebe doma

Také druhá aplikace našeho přehledu staví na platformě ARCore. IKEA Place je další program, pracující s rozšířenou realitou. Tentokrát však nebudete kreslit, ale do prostoru kolem sebe můžete umístit prakticky jakýkoli nábytek z katalogu tohoto švédského výrobce. Snadno si tak uděláte představu o možném rozestavění jednotlivých kusů v místnosti, jejich rozměrech a vzhledu.

Mezi virtuálním nábytkem se můžete libovolně procházet a prohlížet si ho ze všech úhlů. Nemusíte tak chodit do obchodu, abyste se podívali na produkty IKEA – jednoduše si je vyzkoušejte přímo u sebe doma. Aplikace obsahuje 3D modely veškerého sortimentu, od stoliček přes sedací soupravy, skříně, až po postele.

Druhou funkcí je identifikace nábytku. Pokud se vám například líbí nějaká praktická skříňka, stačí ji vyfotit a IKEA Place ji najde v katalogu. Pokud není od tohoto výrobce, pokusí se najít co nejpodobnější výrobek. Ke kladům patří také kompletní lokalizace do češtiny a zobrazování cen v českých obchodech.

Program IKEA Place je v Obchodě Play necelé dva týdny a za tu dobu si ho nainstalovalo přes deset tisíc uživatelů. Průměrná známka po stovce hodnocení je 3,6. Instalační balíček velký 26 MB lze použít na telefonech s Androidem 7.0 a vyšším.

FreshSavvy – kupujte jen čerstvé ovoce

Dokážete rozpoznat zralé ovoce a zeleninu od nezralého? Tato aplikace z vás udělá odborníka! Funguje tak, že pořídíte snímek vystaveného ovoce nebo zeleniny. FreshSavvy následně analyzuje jednotlivé kusy a označí ten, který je nejvhodnější. Obchody s potravinami dnes nabízejí široký sortiment ovoce a zeleniny různé zralosti a kvality. Svou roli při posuzování hraje také osvětlení, které může zmást i zkušeného zákazníka. Program analyzuje nejen barvu, ale i strukturu jednotlivých plodů a pomůže vám odhalit ty nejlepší kousky. Vyzná se například v brokolici, citrónech, banánech, rajčatech, jahodách, ale i dalších produktech.

Tato aplikace je v Obchodě Play přesně dva týdny a za tu dobu zaznamenala pouhé jednotky instalací. Z tohoto důvodu také není k dispozici její průměrná známka. Jen 1 MB velký instalační balíček můžete použít na zařízeních s Androidem 5.0 a novějším.

FreshSavvy - Fresh And Ripe In Your Grocery Basket
FreshSavvy - Fresh And Ripe In Your Grocery Basket

Porsche Mission E – koncept auta budoucnosti

Uvažujete o novém autě? Tato aplikace využívá rozšířenou realitu, ve které vám ukáže, jak by se vyjímal koncept elektromobilu Porsche Mission E před vaším domem, na příjezdové cestě, v garáži, na silnici nebo třeba v obývacím pokoji. Můžete si přizpůsobit barvu vozidla, přečíst si něco o jeho designu a poznat, proč Porsche propaguje tento model jako auto budoucnosti.

I v tomto případě je rozšířená realita postavena na platformě ARCore, tudíž k vyzkoušení budete potřebovat podporovaný telefon. Podle popisku se přitom budete moci pokochat nejen exteriérem, ale i interiérem vozu. K dispozici je také „rentgenový režim“, odhalující taje jinak skryté technologie pohonu a nabíjení.

Aplikace je v Obchodě Play necelé dva týdny a přilákala již více než pět tisíc uživatelů, kteří si ji nainstalovali. Průměrná známka 4,4 svědčí o jejich převažující spokojenosti. Instalovat ji můžete na telefony s Androidem 7.0 nebo vyšším.

Porsche Mission E
Porsche Mission E

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)