TOPlist

Nejnovější Android aplikace z Google Play #77 – Psaní rukou, profesionální screenshoty a další

77 hlavni

Dnes si jako každé pondělí představíme nové Android aplikace. Tou první bude aplikace Psaní rukou Google určená k velmi pohodlnému zadávání znaků ve vašem telefonu/tabletu. Následuje Screener pro tvorbu profesionálních snímků obrazovky. Třetí tip představuje zdařilý hudební přehrávač s Material designem a na závěr si ukážeme, jakým způsobem lze snadněji prezentovat v Powerpointu v Office Remote for Android. To vše v dnešním díle seriálu Nejnovější Android aplikace z Google Play 77.

Psaní rukou Google

Velice zajímavou „fíčuru“ nedávno představil samotný Google. V obchodě Google Play je k dostání spousta různých typů klávesnic, které se liší podle způsobu zadávání znaků. Lze si vybrat od těch nejjednodušších s „obyčejným“ zadáváním až po swype klávesnice, s nimiž lze tvořit slova tažením prstu po příslušných písmenech. Inovativním způsobem, jak psát na vašich telefonech a tabletech text, je novinka Psaní rukou od Googlu. Tento typ zadávání dokáže rozpoznat text v psacím i tiskacím písmu. Stačí pouze táhnout prstem či stylusem po displeji, stejně jako byste psali na papír. Psaný text se prakticky okamžitě převádí do formy digitálního textu. Dosavadní hodnocení aplikace v Google Play hovoří jasně – Psaní rukou od Google je hit.

Google Handwriting Input
Google Handwriting Input

Screener

Sceener je velmi praktická aplikace určená k vytváření profesionálních screenshotů. Ty lze umisťovat do prostoru displeje, a to u několika předpřipravených telefonů. Po spuštění aplikace si můžete vybrat z 19 modelů telefonů, do nichž poté stisknutím tlačítka + vyberete soubor z vaší galerie. Nejlépe se aplikace samozřejmě používá u snímků obrazovky (screenshotů), neboť ty poté v přichystaných modelech působí jako kvalitně odvedená grafická práce. U výsledného obrázku lze měnit jeho pozadí. Aplikace se v současné době nachází ve fázi Beta. Abyste si ji mohli stáhnout, budete se muset přihlásit jako beta testeři. Další možností stažení je tento odkaz na APK, u kterého ovšem nemůžete počítat s budoucími aktualizacemi.

Gramophone Music Player (Beta)

Máme zde další Beta verzi aplikace, tentokrát se jedná o sympatický hudební přehrávač oblečený do Material designu. Uživatelské prostředí aplikace bude ideálně ladit k vašemu systému Lollipop. Přehrávač nabídne velmi jednoduché a snadno ovladatelné rozhraní, podporuje synchronizaci s Last.fm, díky čemuž dokáže k vašim skladbám/albům automaticky stahovat obrázky, biografie apod. Gramophone dále nabídne noční a denní téma či nastavení, jaká z kategorií (skladby, alba, umělci…) se vždy spustí po otevření aplikace. Tento hudební přehrávat pro vás před nedávnem recenzoval redaktor Karel Kilán. Pokud vás tedy zajímají veškeré funkce a možnosti, zamiřte zde.

Odkaz na aplikaci Gramophone

Office Remote for Android

Aplikace Office Remote for Android představuje pomocnou ruku při prezentacích v Powerpointu. Nejen, že dokáže přepínat snímky, ale také si na vašem zařízení můžete pročítat vaše poznámky nebo používat „laserové“ ukazovátko, a to přímo na vašem displeji. Aplikace je kompatibilní se sadou Office 2013 a novějšími verzemi. Ke spárování telefonu/tabletu se stolním počítačem či notebookem využívá technologii Bluetooth. Aby se vám podařilo aplikaci úspěšně rozchodit, musíte si nejprve do PC stáhnout a nainstalovat doplněk Microsoft Office Remote PC.

Office Remote for Android
Office Remote for Android
Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)