Nejlepší řidič – zjistěte, jak dobrý jste řidič

unnamed

Napadlo Vás někdy, že byste se zpětně mohli podívat, jaký je Váš jízdní styl při řízení auta? Jak projíždíte zatáčky, retardéry, jak dodržujete rychlost atp.? Pak by Vás mohla zajímat aplikace  Nejlepší řidič, která vznikla ze spolupráce Českého rozhlasu a České pojišťovny.

Nová aplikace Nejlepší řidič umožňuje sledovat styl a způsob jízdy řidiče, který po každé cestě vyhodnotí a bodově ocení. Všechny jízdy delší než 3 km se ukládají do paměti a uživatel si tak může zpětně prohlédnout, jak se postupem času zlepšuje. „Aplikace posuzuje plynulost jízdy, prudkost zatáčení, jízdu přes retardéry a díry ve vozovce, ale také dodržování rychlosti na komunikacích,“ vysvětluje Jan Říha, vedoucí redaktor Zelené vlny Radiožurnálu.

Základní počet bodů každé jízdy je 1000 a za každý incident se body samozřejmě odečítají. Výsledky lze následně zobrazit na mapě, sdílet na sociálních sítích Facebook a Twitter nebo porovnávat s dalšími řidiči. „Aplikace pomáhá uživatelům uvědomit si jejich styl jízdy a potenciálně tak předcházet dopravním nehodám, oceňuji proto zejména její preventivní charakter,“ doplňuje Jiří Randák.

unnamed

Nedílnou součástí aplikace je podpora dopravního zpravodajství Zelené vlny Radiožurnálu. „Díky aplikaci bude také možné stát se oficiálním Zpravodajem Zelené vlny či rychle a bezpečně hlásit informace přímo z terénu,“ uvádí Jan Říha. „Několik desítek našich zpravodajů aplikaci před jejím spuštěním testovalo a jejich postřehy
z terénu byly do finální podoby zapracovány,“
uzavírá Říha. Veškeré informace o aplikaci naleznou zájemci
na internetových stránkách www.nejlepsi-ridic.cz.

316ad68e9193d8b56da0f19f7f752850?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

zdroj: tisková zpráva

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (13)