TOPlist

NEC Cloud Communicator: Tablet se dvěma displeji

No Image-01

Jak bylo oznámeno již v prosinci, předvedl NEC tablet s operačním systémem Android, který má jednu zvláštnost: dva sedmipalcové TFT odporové displeje, které se rozevírají v úhlu až 180 stupňů. V zavřeném stavu tablet vypadá jako netbook, po otevření může připomínat knížku. Některé aplikace přitom prý zvládnou přetahování z jedné obrazovky na druhou.

Zařízení je poháněno procesorem ARM Cortex-A8, kterému asistuje 384 MB operační paměti. Pro uživatelská data a systém je připraveno interní úložiště s kapacitou 1 GB, které lze dále rozšířit pomocí klasických SDHC paměťových karet.

Pro připojení k Internetu je přítomno WiFi standardu 802.11b/g. Tablet dále disponuje technologií bluetooth, fotoaparátem s rozlišením 3 Mpx, GPS modulem a možností připojení dalších zařízení přes USB. Volitelně by mělo být možné zakoupit Cloud Communicator s 3G.

Android je přítomen ve verzi 2.1 (Eclair) a baterie by měla vydržet až pět hodin provozu.

Za největší problém Cloud Communicatoru považují redaktoři serveru liliputing.com nepohodlné držení tabletu. Pokud totiž budete tablet držet jako knížku, nejspíš vám bude chybět jedna ruka k jeho ovládání.

Více napoví následující video.

NEC dual screen tablet

NEC dual screen tablet

Zdroj: liliputing.com

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)