Návod: Nainstalujte si Android 1.6 Donut, nečekejte na operátory

No Image-01

Aktualizováno 20.10. 22.45

Ačkoliv čeští operátoři zatím mlčí, zdá se, že slibovaná aktualizace Androidu na verzi 1.6 Donut je připravena k distribuci.

petr_ludvik_donut_otabez-nazvu Foto od Petra Ludvíka, kterému dnes Donut dorazil na český T-Mobile G1 u Vodafone

Zprávy o možném uvolnění Donutu v posledních dnech a hodinách gradovaly, včera jsme psali o uvedení Donutu v Německu, dnes jsem dostal čtyři e-maily i od českých uživatelů, kterým byla OTA aktualizace na Donut „vzduchem“ doručena. Čeští operátoři ale zatím mlčí, žádná oficiální tisková zpráva dosud nebyla zveřejněna.

Jen připomenu, že na Donut čekaly všechny evropské státy kvůli chybě, která se objevila v neanglických verzích aktualizace. Logicky vzato, když Německo dostává svůj Donut v těchto dnech, měla by být chyba již odstraněna a evropská verze již  tedy k dispozici.

Právě na zahraničních fórech a diskuzích se objevil odkaz na oficiální evropskou verzi aktualizace. Jelikož tato verze obsahuje vedle německého, anglického a holandského jazyka i češtinu, nic nebrání tomu tuto verzi do telefonu nainstalovat (pravděpodobně jde i o verzi, která bude oficiálně distribuována operátory).Pokud jste tedy nedočkaví a nechcete čekat další hodiny/dny/týdny na Donut od svého operátora, postupujte podle následujícího návodu.

UPOZORNĚNÍ: Následující návod může ohrozit stabilitu a funkčnost vašeho telefonu se systémem Android. V případě, že budete postupovat podle následujícího návodu, přijímáte všechna rizika spojená s poškozením telefonu na sebe, autor tohoto textu neodpovídá za jakékoliv poškození cizích telefonů. V případě, že jste s telefonem nikdy nic podobného nedělali nebo si nejste jisti postupem, nenásledujte tento návod a raději se zeptejte.

Následující postup je ověřený pouze pro oficiální T-Mobile G1 z české distribuce bez tzv. rootu, je tedy určen jen pro tyto telefony!

Návod: Aktualizace Androidu na verzi 1.6 Donut

  1. Stáhněte si aktualizační soubor z http://android.clients.google.com/updates/kila_eu/signed-kila_eu-DRC92-from-CRC37.a7b90b4e.zip
  2. Připojte telefon k počítači, povolte připojení telefonu k počítači pomocí USB
  3. Přejmenujte stažený aktualizační soubor na update.zip a překopírujte jej do kořenového adresáře microSD karty (pokud bude telefon k počítači připojený pod písmenem H, bude cesta k aktualizaci H:\update.zip)
  4. Ujistěte se, že je telefon pořádně nabitý a vypněte jej
  5. Stiskněte zároveň a držte tlačítka Home a Zavěsit dokud se nerozsvítí displej
  6. Až se na displeji objeví výstražný trojúhelník, stiskněte na klávesnici Alt + L
  7. Z následující nabídky vyberte pomocí trackballu apply sdcard:update.zip nebo stiskněte Alt + S
  8. To, že se soubory instalují a telefon se nezasekl poznáte podle statusbaru, nelekejte se ani tolika smazaných souborů :)
  9. Po dokončení instalace aktualizace stiskněte zároveň tlačítka Home + Back pro restart telefonu
  10. Při závěrečném spouštění telefonu nepanikařte, první načtení systému s novou aktualizací trvá vždy trochu déle (u mě asi 3 minuty)
  11. Nainstalovali jste úspěšně Android 1.6 Donut :)

 

Aktualizace HTC Magic na Donut

Návod postupu pro HTC Magic se díky absenci hardwarové klávesnice trochu liší od postupu pro G1. Jelikož tento telefon nemám k dispozici, návod „krok po kroku“ nemohu nabídnout.

Aktualizační soubor s Donutem je ale dostupný na stránkách Googlu: http://android.clients.google.com/updates/…
Oprava: V komentářích nás čtenáři upozornili, že námi odkazovaná verze je určena pro zahraniční verzi HTC Magic. Odkaz proto stahujeme. Při instalaci nové verze systému výše zmíněným postupem telefon přesto kontroluje, zda je nově instalovaná verze určena pro dané zařízení. V negativním případě by měla být instalace přerušena a váš telefon tak zůstane ve stavu před započetím instalace.

Pokud jste provedli update na Donut pomocí oficiální verze Androidu a máte jiný telefon než T-Mobile G1, pošlete nám postup. Návod pro ostatní uživatele rádi zveřejníme.

archiv
O Autorovi - archiv

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (56)