Nadstavba Sense 4.1 spatřena v uniklé ROM pro HTC One X

one_x_ico

Čerstvě uniklá ROM pro globální variantu HTC One X přinesla zajímavá překvapení: kromě minoritní aktualizace operačního systému z verze 4.0.3 na 4.0.4 je součástí také nejnovější verze nadstavby HTC Sense s číslem 4.1.

Podle uživatelů, kteří testovací ROM verze 2.15.401.5 vyzkoušeli, je Sense 4.1 ve srovnání se svým předchůdcem citelně rychlejší, nabízí lepší a svižnější odezvu, za což pravděpodobně může vypuštění některých 3D animací a grafických „libůstek“, použitých v původním launcheru. Plynulejší je také přechod mezi domovskými obrazovkami a otevření/načtení seznamu aplikací. Na vyšším výkonu se má podílet také vylepšená živá tapeta HTC.

Z dalších pozoruhodných změn jmenujme nové vyhrazené tlačítko pro přepínání mezi zadní a přední kamerou v aplikaci Fotoaparát, tlačítko pro přepínání mezi záložkami v prohlížeči, lepší výkon Wi-Fi a  v případě tohoto modelu tolik potřebnou delší výdrž baterie.

Termín oficiálního uvolnění nového firmware je v těchto okamžicích neznámý, ale spekuluje se o příští sobotě tj. 18. srpna.

Pro zajímavost: americký mobilní operátor AT & T již nabízí podobný update (2.20.502.7) pro majitele HTC One X přes OTA, který přináší Android 4.0.4, ale nikoli Sense 4.1.

Zdroj: Android Authority.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)