Nadstavba MIUI 9 na Mi Mix 2: Jak je na tom výkon nového Xiaomi?

xiaomi mi mix 2 nadstavba miui 9

Nadstavba MIUI 9 je nová nadstavba od Xiaomi, která je už touhle dobou dostupná na většinu telefonů této čínské společnosti, i když prozatím v beta verzi. My jsme mohli novou verzi nadstavby vyzkoušet na novince Xiaomi Mi Mix 2. Takhle se nám nadstavba ovládala, ke konci se dostalo i na dva oblíbené benchmarky.

Nadstavba MIUI 9 přináší hlavně vylepšení v pozadí

Nová verze nadstavby Xiaomi by se dala přirovnat k Androidu 8 Oreo. A to tím, že nepřináší tak velké množství viditelných novinek a funkcí, ale spíše se zaměřuje na procesy a fungování v pozadí. Ty na první pohled nejdou vidět, ale po chvíli si jich rozhodně všimnete. MIUI 9 je ve znamení umělé inteligence, při představení se čínská společnost zaměřila na tři věci, a to chytré vyhledávání fotek, chytrého asistenta a chytrý launcher. Jenže je tu problém.

Minimálně nyní nejsou tyto novinky dostupné v globální verzi MIUI 9, ale pouze v čínské verzi. V globální verzi si zatím musíme vystačit s „vedlejšími“ novinkami. Tou největší je kompletní optimalizace systému.

Na jednu stranu to nemusí znít tak lákavě, ale jakmile si zkusíte novou nadstavbu, tak poznáte, že se optimalizace povedla na jedničku. Xiaomi slibovalo, že nadstavba MIUI 9 bude doslova blesková, předělala se priorita aplikací v RAM, úlohy v pozadí apod. Jakmile to spojíte s výkonným čipsetem Snapdragon 835, který najdeme v Mi Mix 2, tak ve výsledku dostanete zařízení, které se konečně po softwarové stránce může rovnat se špičkou.

Spuštění systému je nyní mnohem rychlejší, pohyb v systému rovněž a stejně tak i zapínání aplikací. I když se jedná o beta verzi systému, tak se nám ani jednou nic nezaseklo, nebo nezpomalilo.

Nové funkce v MIUI9

Kromě optimalizace systému a nadstavby ale přišly také menší novinky, které jdou vidět. Jako třeba čtyři grafická témata, od různých barevných až po černé téma. Dále se změnila úprava widgetů a tapet na domovské obrazovce, nyní je mnohem jednodušší. Výše zmíněné chytré vyhledávání fotek se dá nahradit aplikací Google Fotky. Dále pak nová nadstavba přináší změny například v notifikacích, tichém módu, přenosu souborů nebo ikonách.

Benchmarky Xiaomi Mi Mix 2

Na samotný závěr zde máme benchmarky ze dvou nejoblíbenějších aplikací na měření výkonu, a to AnTuTu a Geekbench 4. V telefonu je nevýkonnější čipset od Qualcommu, který je na trhu. Snapdragon 835 v testovaném Xiaomi Mi Mix 2 získal v AnTuTu 164 928 bodů. V Geekbench 4 pak v Single-Core 1 826 bodů a Multi-Core 6002 bodů.

[aps_product_sz id=“450643″]

Za zapůjčení telefonu děkujeme společností Beryko.cz.

Máte už také na svém Xiaomi telefonu nadstavbu MIUI 9? Jaké máte zatím zkušenosti?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)