Nabíječku stejnou pro všechny – sjednotí Apple konektor s Androidem?

nabíječky 3

„Máte někdo nabíječku na Android?“ nebo: „Mátě někdo nabíječku na iPhone?“ Tak tyto věty by se v budoucnu měly zkrátit na: „Máte někdo nabíječku?“ Evropská unie plánuje donutit všechny výrobce, aby používali stejný typ konektorů. Již nyní používají téměř všechny Android smartphony microUSB. Oproti tomu Apple používá svůj vlastní konektor a situace se ještě zkomplikovala s příchodem konektoru lightning.

nabíječku 1

Snaha Evropské unie není motivována pouze usnadněním nabíjení vašeho smartphonu, ale i snížením počtu nabíječek v Evropě. Řekněte sami, kolik nabíječek máte doma? Pokud by všechna zařízení šla nabíjet jednou nabíječkou, jejich počet by se razantně snížil a ušetřilo by se hodně surovin.

nabíječky 2

Kdyby takovýto návrh prošel, standardem by se pravděpodobně stal port microUSB. To by způsobilo problémy nejen Applu, ale i Nokii, která pro některé ze svých smartphonů používá vlastní řešení.

Zdroj: Europarl, Rawstory

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (37)