Motorola říká: „Odemykejte svůj telefon digitálním tetováním!“

tetování cover

Kolem Motoroly je v poslední době rušno. Zatímco se široká veřejnost těší na příchod (snad) nejhezčích chytrých hodinek Moto 360, výrobce přináší jednu technologickou novinku za druhou. Tou poslední zajímavou je představení digitálního tetování, které odemkne telefon Motorola Moto X. Zadávání PINů, gest či rozpoznávání obličeje je podle Motoroly nejspíš moc zdlouhavé a „old-school“. Proto Motorola ve spolupráci s firmou VivaLnk přináší digitální tetování. A jak to funguje? Nálepka v sobě ukrývá NFC. Pro odemčení telefonu jej tak stačí přiblížit a je hotovo.

Případní zájemci se nemusí bát, že by jim po změně značky telefonů zůstalo tetování napořád. Nejedná se totiž o klasické permanentní tetování. Připomíná spíše „tetování“, které jsme si jako děti kupovali ve žvýkačkách. NFC tetování se bude prodávat v balení po 10 kusech. Jedno by mělo vydržet pět dní a přežít kontakt s vodou či potem při sportu. Cena balení je 9,99 $.

vivalnk tetování 1 motorola

Předtím než se vrhnete tetování objednávat, vás musíme upozornit, že nálepka funguje pouze s Motorolou Moto X. Ne že by to teoreticky nemohlo fungovat se všemi NFC telefony, ale (pravděpodobně) velmi omezená uživatelská základna nestojí za tu práci. Jestli tedy vlastníte telefon jiné značky, budete si muset vystačit s již zmíněnými „mainstream“ odemykacími způsoby.

A New Digital Tattoo for Moto X

A New Digital Tattoo for Moto X

Zdroje: VivaLnk, TechCrunch

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (21)